Sensuri unice pe mai multe străzi din Rășinari. Primar: ”Sunt cel puțin 7 care se pretează la o astfel de schimbare”” (video)

În cadrul emisiunii „Ora Locală”, primarul comunei Rășinari din județul Sibiu, Bogdan Bucur, a discutat despre schimbările aduse sistemului de trafic din localitate, proiectele de infrastructură și viziunea pentru viitorul satului montan.

În ultimele luni, comuna Rășinari a cunoscut o schimbare semnificativă în ceea ce privește organizarea traficului. „În urmă cu câțiva ani, am schimbat un pic sistemul de desfășurare a traficului prin Rășinari, fiind foarte mult tranzitat de turiști care merg către Păltiniș, Curmătura și Zile”, a declarat primarul Bogdan Bucur. Modificările vizează fluidizarea circulației, având în vedere că satul se află pe ruta principală către zone montane populare, precum Păltiniș.

Desigur, schimbările au adus și provocări, mai ales în ceea ce privește străzile înguste din centrul localității. „Sunt multe străzi care sunt înguste și care, în anumite perioade, se aglomerează, mai ales dimineața, când copiii merg la școală”, a explicat primarul. În acest sens, autoritățile locale au demarat un proiect de reglementare a traficului, care prevede introducerea unor sensuri unice pe mai multe artere.

Viitorul sensurilor unice și soluții pentru școli

Întrebat dacă se va extinde acest sistem de sensuri unice, primarul a afirmat că mai multe străzi vor beneficia de aceste modificări: „În principiu, cred că mai avem cel puțin 6-7 străzi care sunt pretabile pentru această schimbare”. Printre zonele vizate se află zona Bisericii Vechi și Școala Octavian Goga, acolo unde, conform primarului, traficul devine adesea problematic.

„Trebuie să facem un sens prin care să aducă copiii la școală și să se meargă în zona râului caselor, pentru că acolo strada este foarte îngustă și adesea se creează blocaje”, a adăugat Bucur.Sensuri unice pe mai multe străzi din Rășinari. Primar: ”Sunt cel puțin 7 care se pretează la o astfel de schimbare”” (video)

Infrastructura stradală și păstrarea tradiției

Cât despre starea infrastructurii, primarul a subliniat că toate străzile principale din Rășinari sunt asfaltate. Totuși, există zone care rămân pietruite, din cauza particularităților terenului sau din dorința de a păstra autenticitatea satului. „Terenul nu permite să asfaltăm în anumite zone, iar piatra este o soluție tradițională pe care o dorim să păstrăm. Străbunii noștri au pietruit aceste străzi pentru a asigura un trai bun, iar noi nu trebuie să dăm cu piciorul la munca lor”, a explicat primarul.

Totuși, pentru zonele asfaltate, autoritățile au în plan reabilitarea acestora, o dată finalizate și lucrările de rețele de curent. „Vom reabilita străzile, astfel încât să fie în stare perfectă pentru circulație”, a asigurat primarul Bucur.

video
play-sharp-fill

Ultima oră