Tarifele de parcare ar urma să se mărească cu 50 la sută. Majoritatea sibienilor nu sunt de acord cu această majorare și susțin că Sibiul are nevoie de mai multe parcări.
Un sibian subliniază faptul că principala problemă este de fapt lipsa locurilor de parcare și mai apoi a majorării taxei. „Problema este că nu sunt locuri de parcare și nu cred că se rezolvă prin taxe. De 35 de ani nu s-a făcut niciun loc de parcare în afară de parcarea supraetajată dintr-un cartier e blocuri, dar nimic în zona centrală. Ne chinuim și taxele nu rezolvă nimic”, a spus Mircea.
Și Cornel, un alt sibian, susține că în Municipiu este nevoie de parcări supraterane, la fel ca cea de pe Bulevardul Mihai Viteazu, „Nu sunt de acord, taxa este deja destul de mare. Nu sunt destul de multe parcări, te plimbi o oră întreagă să găsești un loc de parcare. Avem nevoie de parcări supraetajate cu mai multe locuri”, a spus Cornel.
Dorin spune că la finalul lunii, toate măririle de taxe din ultima perioadă vor fi resimțite. „Nu mi se pare ceva bun. O mărire a taxelor s-a făcut, la apă, la gunoi și curând și la taxa de parcare. Așteptăm alegerile pentru președinte și după o să fie jale”, a spus Dorin.
În schimb, un sibian spune că taxa de parcare, chiar și majorată, este mai mică decât la Cluj. Acesta atrage atenția asupra problemelor cu locurile de parcare pentru riverani. „Nu e mult comparativ cu Clujul unde în zona centrală este foarte scump, mai exact 10 sau 15 lei pentru o oră două. Ar fi nevoie de parcări supraterane sau subterane. Nu îmi pare scump. Îmi par scumpe parcările la riverani având în vedere că nu se asigură loc de parcare. Îmi pare singura neregulă”, a spus Ovidiu.
Prețurile sunt diferite în funcție de zona orașului. Tichetele de parcare pot fi achitate atât la automatele de parcare, cât și prin SMS sau aplicații mobile.
În prezent, pentru Zona A, șoferii plătesc 2 lei/oră și 10 lei/zi, zilnic, între orele 08:00 – 22:00. Dacă proiectul va fi aprobat, ei vor plăti 3 lei/oră, respectiv 15 lei/zi. Pentru Zona B, parcarea costă acum 2 lei/oră, tariful propus fiind 3 lei/oră. În Zona C, parcarea costă 1 leu/oră și 10 lei/zi, urmând a fi majorată la 1,5 lei/oră și 15 lei/zi. Pentru Zona D, parcarea costă 1 leu/oră și 10 lei/zi, urmând ca prețul să fie majorat la 1,5 lei/oră, respectiv 15 lei/zi.
Citește și: Primăria scumpește tarifele de parcare în Sibiu. În centru va costa 3 lei pe oră