Pacienții diagnosticați cu cancer se confruntă nu doar cu boala, ci și cu un drum complicat prin sistemul medical. Pentru a le ușura acest parcurs, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu (SCJUS) angajează un navigator medical dedicat, care să îi îndrume, să le faciliteze accesul la investigații și tratamente și să le ofere sprijin în această luptă.
Postul de navigator a fost înființat în cadrul SCJUS începând cu luna iulie 2024, fiind scos la concurs încă de la această dată. În prezent rolul de navigator este asigurat voluntar de către Oana Geană – medic radiolog. Navigatorul medical asigură o comunicare clară între pacient și echipa medicală, reducând obstacolele birocratice și oferind suport personalizat pentru fiecare caz.
„Vrem ca fiecare pacient oncologic să beneficieze în cadrul Spitalului de Urgență de cele mai bune servicii și aparatură. De aceea, ne-am focusat să dotăm secția cu echipamente de ultimă generație, astfel încât medicii să aibă acces la tehnologie, însă acum e nevoie și de aceea persoană empatică și determinată care să fie liantul dintre pacient și spital. Astfel, facem un apel către sibieni și nu numai, dacă știți pe cineva care are cunoștințele necesare să aplice pentru acest post. Comunicarea este esențială și va face cu siguranță diferența atât pentru pacient, cât și pentru spital”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Criterii de eligibilitate pentru concursul de navigator medical:
- Studii superioare în domeniul medical și curs/program de specializare pentru ocupația de navigator de pacienți.
- Vechime în muncă minim 5 ani, din care minim 2 ani în domeniul sănătății.
Înscrierea la concurs:
- Dosarele de candidatură se depun la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu
- În perioada 5-19 februarie 2025
- Informații suplimentare despre calendarul concursului și documentele – www.scjus.ro sau la telefon 0269215050, persoana de contact Trancota Dorina.
Acest demers se alătură investițiilor semnificative, de peste 33 de milioane de lei (6,6 milioane euro), realizate recent de Consiliul Județean Sibiu în Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și Laboratorului de Anatomie Patologică, care beneficiază acum de aparatură modernă și infrastructură îmbunătățită. Au fost achiziționate stații de lucru și dispozitive automatizate pentru procesarea, analiza, colorarea, arhivarea și digitalizarea probelor histopatologice și citologice, precum și un robot destinat amestecurilor citostatice, computere tomograf și ecografe.
Datorită acestor investiții, pacienții oncologici pot beneficia de servicii medicale de diagnostic și tratament avansate, cum ar fi investigații histopatologice și citologice de înaltă precizie, planuri personalizate de tratament oncologic, acces rapid la terapii moderne – inclusiv citostatice preparate cu ajutorul tehnologiei robotizate – și efectuarea analizelor direct în cadrul spitalului, fără a mai fi necesară trimiterea acestora în laboratoare din alte județe.