Prezent la Ora de Sport, directorul interimar al CSU Sibiu, Andu Hanea a anunțat că își dorește ca situația economică dificilă a clubui să fie depășită rapid.
CSU a decăzut în ultimele două sezone în principal datorită bugetului micșorat. Cu un buget de sub 1 milion de euro în anul trecut, clubul aflat sub tutela ULBS a avut o misiune dificilă să atragă jucători de valoare, cu care să atace play-off-ul în Liga Națională de baschet masculin.
”Avem o situație grea. De fapt, acesta e principalul motiv pentru care suntem aici. Avem o situație grea, dar cu siguranță nu este ceva care să nu poată fi depășit. Deci, o să depășim momentul ăsta! E foarte important cât de repede îl depășim, ca să scurtăm perioada asta și să nu afectăm următorul sezon. Sezonul acesta e clar, nu mai are nimeni pretenții, așteptări la surprize sau minuni” a spus Andu Hanea la Ora de Sport, un produs online al Ora de Sibiu.
Managerul de la Andu Sports se va înscrie și la concursul organizat de ULBS pentru postul de director al CSU. ”Am primit întrebarea asta de mai multe ori. Am evitat răspunsul până în momentul în care am văzut cererile, condițiile să spun, iar acum pot să afirm clar, fără probleme: da”
”Romgaz așteaptă să vadă o fundație la club”
Contexul economic instabil îl determină pe directorul interimar al CSU Sibiu să fie de un optimism moderat. Firma Romgaz a susținut și anul trecut echipa de baschet, dar cu o sumă mai mică, chir dacă au fost zvonuri că a renunțat la susținerea clubului.
”Eu sunt optimist moderat în ceea ce privește viitorii parteneri. Aș fi fost doar optimist, nu și moderat, dacă nu eram în mijlocul acestui context economic instabil și n-aș putea să-l denumesc nici favorabil, de câțiva ani sunt ceva schimbări care par că se acutizează de un an încoace. Acuma vedem ce ne rezervă anul acesta. Referitor la Romgaz, nu a existat niciun moment de ”La revedere” din partea lor, sau nu unul care să fi ajuns la urechile mele, oficial. Ei au fost și anul acesta cu o sumă mai mică decât în trecut, e adevărat, dar în vară au fost alături de echipă. Însă, Romgazul așteaptă să vadă că există o fundație, ăstea sunt discuțiile pe care le avem. După care, dacă vor crede în acea fundație, probabil că vom reuși să îi convingem. Însă, cu siguranță ne va fi greu să mergem la ei să îi rugăm să ne salveze” a subliniat conducătorul interimar al clubului de pe malul Cibinului.
”Propunem pachete mai mici, cu posibilitatea de a le crește”
Andu Hanea spune că încearc să atragă sponsori noi alături de club, pentru a rotunji bugetul venit de la autoritățile locale și ULBS. ”Ar fi nedrept acuma să spun că nu există uși deschise la nivelul autorităților locale. Firmele, în măsura în care pot, au ajutat grupul chiar și în momentul de față. Trebuie să recunosc că sunt niște discuții deschise, oameni care înțeleg, care vor să contribuie, dar la fel, noi trebuie să avem toate piesele așezate, ca să reușim să finalizăm. Suntem într-un moment de tranziție, le prezentăm, le spunem ce vrem să facem, ne urmăresc și vedem. Nu vizăm în momentul de față parteneriate mari. N-am mers după sume mari, astronomice, ci mai degrabă propunem în momentul de față pachete mai mici, cu posibilitatea de a le crește, dacă vom reuși să dovedim că merităm.”
”ULBS oferă credibilitate”
Alături de autoritățile locale și ULBS, se caută sponsori mari, care să suplimenteze consistent bugetul clubului sibian. ”Eu am simțit deschidere, există autoritățile locale, Primăria și Consiliul Județean, care au susținut de fiecare dată atât de mult cât s-a putut la Sibiu, pentru că în fiecare oraș există alte reguli de finanțare. A apărut de un an de zile Universitatea Lucian Blaga, care în primul rând, prin calitatea sa de nou proprietar al clubului aduce foarte multă credibilitate. Este o instituție care îți oferă credibilitate, iar lângă aceste trei instituții e clar că este loc de niște sponsori foarte mari. În momentul în care, pe lângă cele trei instituții, vom avea și câțiva sponsori foarte mari, iar discuțiile sunt deschise în momentul ăsta, atunci este clar că de acolo ni se va ușura drumul, pentru că automat și restul companiilor din Sibiu vor primi un mesaj foarte puternic” a explicat directorul interimar al CSU Sibiu.
Hanea (37 ani) este și manager la Andu Sports, firmă care a pornit în urmă cu 27 de ani producţia de pijamale, iar acum furnizează echipamente sportive pentru cluburi din România şi din afară. Compania s-a implicat şi în sprijinirea juniorilor de la CSU Sibiu, acolo unde a crescut numărul de copii de şapte ori în ultimii ani.