idl România va crește ponderea produselor vegetale la 15 la sută până în 2030.
Lidl România își va adapta gama de produse pentru a respecta principiile Dietei Alimentare Pentru Sănătate Planetară (PHD), vizând creșterea ponderei produselor pe bază de proteine vegetale până la 15% până în 2030. Retailerul intenționează să comercializeze o gamă extinsă de leguminoase, nuci, semințe și alternative vegane pentru carne, ouă și pește.
În cadrul acestei strategii, Lidl va raporta anual distribuția proteinelor, asigurând transparența și încurajând alegeri mai sustenabile pentru clienți. De asemenea, retailerul vizează creșterea proporției de cereale integrale în produsele sale la 20% până în 2030. Lidl va oferi cel puțin o opțiune pe bază de cereale integrale pentru fiecare categorie relevantă de produse, scrie Economica.
Compania își propune să contribuie la transformarea sistemului alimentar global, răspunzând provocărilor legate de schimbările climatice, pierderea biodiversității și afecțiunile medicale influențate de regimul alimentar. Parteneriatele cu organizații de specialitate, precum WWF, vor sprijini acest demers, având în vedere obiectivele ambițioase pentru un sistem alimentar mai sănătos și mai sustenabil.