Angajații Soma au finalizat distribuirea calendarelor pe 2025. Cine nu a primit poate contacta firma, sau poate utiliza aplicația SOMA
Săptămâna aceasta angajații companiei de salubrizare Soma Sibiu au finalizat distribuirea calendarelor pentru anul 2025. Această operațiune este importantă pentru toți cetățenii, indiferent că locuiesc la casă sau la bloc, pentru că include o serie de informații utile pentru restul anului: când se poate scoate la poartă pubelele colorate în funcție de ziua săptămânii în care se face colectarea, dar și când sunt programate campaniile periodice de colectare a deșeurilor voluminoase, ori periculoase.
Sibienii care nu au găsit în cutia poștală calendarul de colectare pentru anul 2025 pot contacta Soma Sibiu la numărul de telefon 0269.988 și pot semnala lipsa lui. Ulterior, un angajat le va aduce calendarul acasă.
În paralel, Soma vine în sprijinul sibienilor și oferă posibilitatea descărcării aplicației mobile, care pe lângă toate informații utile din calendar conține și multe alte date indispensabile unei familii. Spre exemplu, în aplicație puteți trimite seizări, puteți contacta reprezentantul local sau puteți contacta ghidul de colectare separată de deșeurilor.
Aplicația SOMA este gratuită și poate fi descărcată din App Store sau Google Play.
Mai jos am realizat o listă cu cele mai importante servicii utile pe care le poți accesa direct din aplicație.
1. Sesizări și solicitări directe
Cei mai mulți sibieni au deja instalată aplicația Sibiu City App. Pe același model funcțional deja testat, aplicația SOMA oferă populației posibilitatea de a realiza o sesizare foarte rapid, având garanția că ea este preluată și vor primi în timp util un răspuns la ea. Spre exemplu observați o platformă de gunoi cu probleme, sau cineva a aruncat deșeuri din construcții în loc nepermis, ori poate există o nelămurire legată de ridicarea pubelelor, toate aceste situații pot fi transmise direct operatorului rapid și ușor prin intermediul aplicației. Sistemul este același ca la Sibiu City App, existând inclusiv posibilitatea de a atașa fotografii mesajului dvs.. Important de precizat este și faptul că în afara sesizărilor puteți transmite solicitări, informări sau simple întrebări legate de salubrizarea orașului.
2. Calendarul de colectare
Locuiești la casă și ai pierdut calendarul de colectare oferit de angajații SOMA la început de an? Acum poți vedea foarte ușor când vine mașina de gunoi pe strada ta accesând aplicația SOMA. Poți selecta strada, poți vedea calendarul viitor, îți pot seta inclusiv o alertă astfel încât să primești notificare ori de câte ori este cazul să scoți la poartă o anumită pubelă sau alta.
3. Contactează reprezentantul zonal
Renovezi și nu știi ce să faci cu molozul sau cât te costă? Ai tuns iarba și nu încape în pubela maro, vrei să știi dacă autospeciala de biodegradabil va ridica această cantitate din saci separați? Schimbi mobila și nu știi cât timp mai este până la următoarea campanie de deșeuri voluminoase? Acum, prin intermediul aplicației, poți contacta foarte rapid reprezentantul zonal al SOMA. El îți poate spune un preț orientativ pentru deșeurile din construcții, poate fi legătura ta cu angajații de pe autospeciala de ridicat deșeuri sau îți poate răspunde la orice întrebare legată de salubrizare.
4. Știri utile
În secțiunea ”Noutăți” găsești cele mai noi știri legate de salubrizarea în municipiul și județul Sibiu: Cifre actualizate legate de campaniile periodice de voluminoase sau deșeuri periculoase, informații la zi despre colectarea deșeurilor electrice și electrocasnice din județ, în localitățile operate de SOMA, campaniile de primăvară și toamnă de curățenie, dar și multe altele. Aici o să poți vedea inclusiv evenimentele de promovare a colectării separate organizate periodic în diferite cartiere sau localități din județ.
5. Harta și ghidul de colectare
Cele două secțiuni ”Harta” și ”Ghid de colectare selectivă” sunt separate în aplicație, însă informațiile oferite sunt conectate. În primul rând, aici găsești o hartă actualizată a tuturor platformelor de colectare a deșeurilor din municipiul Sibiu, inclusiv adresa exactă și distanța la care se află de tine și chiar imagini cu tipul ghenelor existente pentru preluarea deșeurilor.
De partea cealaltă, ”Ghidul de colectare selectivă” este un instrument educativ și util în orice împrejurare. Găsești informații practice, actualizate, legate de fiecare tip de deșeu în parte, ce este permis și ce nu, inclusiv explicații pentru situații care adesea nasc discuții, precum: Unde aruncăm o cutie de pizza murdară de sos, ori un recipient de iaurt care nu a fost spălat în prealabil?