Aproape 1.000 de muncitori recrutați pentru construcția primului pod de pe autostrada Sibiu – Făgăraș (video)
Turcii au început deja lucrările la primul pod de pe autostrada A13 Sibiu – Făgăraș, turnând primul pilot forat la o structură aflată în zona localității Sâmbăta de Sus. Aproape 1000 de muncitori au fost angajați pentru acest proiect.

video
play-sharp-fill

Numai pe Lotului 3 (care se întinde între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus) constructorul are de executat peste 1.200 de astfel de piloți forați. Pe restul loturilor (1, 2 și 4) antreprenorul turc (Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS) execută lucrări de pregătire fiind în faza finalizării Proiectelor Tehnice, potrivit Profit.ro.

Acum sunt prezentate imagini de pe lotul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești, de la Viaductul Boița, unde lucrează asocierea de constructori din Turcia Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS și unde aproape toate forjale necesare pilelor acestui viaduct sunt finalizate, iar în momentul de față se lucrează la edificarea culeilor și al pilelor acestui viaduct, în paralel cu lucrările de consolidare al bretelei de coborâre de pe autostradă.

Pentru execuția lucrărilor pe toate cele 4 tronsoane constructorul are la dispoziție 36 de luni. Autostrada Sibiu – Făgăraș (68,04 km) este compusă din 4 tronsoane, astfel:
-Tronsonul 1 Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G) (14,25 km.)
-Tronsonul 2 Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) (19,92 km.)
-Tronsonul 3 Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km.)
-Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km.) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km.)

Antreprenorul turc (Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS) estima că va avea nevoie de circa 1.000 de oameni pentru acest proiect.

Constructorii sunt dispuși să ofere salarii de până la 9.000 de lei net pentru un muncitor cu experiență. Antreprenorul turc și asociații săi au la dispoziție 6,4 miliarde de lei și 4 ani ca să construiască autostrada Sibiu Făgăraș cu o lungime de 68 de kilometri.
Se lucrează deja la drumurile tehnologice care vor permite accesul în șantier, iar la Cârța fost ridicată o tabără unde vor fi cazați aproape 500 de muncitori.

Ultima oră