Consiliul Județean (CJ) Sibiu continuă și anul viitor programul „Anii Drumeției”. Mii de turiști au luat la pas județul în 2024, în drumeții și ture organizate, cu profesioniști care i-au ghidat. Bugetul estimat pentru 2025, în vederea implementării proiectului, este estimat la 1,1 milioane lei.
Asociația Județeană de Turism Sibiu și-a propus să promoveze turismul la nivelul județului, pentru a îndeplini obiectivele de dezvoltare sustenabilă, astfel încât, până în 2030, județul Sibiu să fie destinația verde numărul 1 din România. Proiectul „Anii Drumeției” se va implementa și anul viitor la nivelul CJ Sibiu, iar în acest sens este necesară aprobarea de către consilierii județeni a unui protocol de colaborare. Aleșii județului se vor reuni luni într-o ședință extraordinară.
Peste 4.200 de persoane au participat, în 2024, la cele 195 de drumeții organizate în județ. Cele mai multe au fost organizate în lunile aprilie, iunie și iulie. În medie, la fiecare drumeție au participat circa 22 de persoane. S-au organizat și excursii cu clasa în județ. În total, 1.518 copii au mers în „Aventura cu Clasa”. S-au organizat inclusiv ture speciale pentru promovarea activității complexe de ecoturism în 10 locuri diferite din județul Sibiu, cuprinzând toate regiunile de drumeție dezvoltate din județ prin acest program, respectiv în Munții Făgăraș, Cindrel, Lotru, Colinele Transilvaniei și pe Via Transilvanica. Urme pe Play și Târgul de Ecoturism au fost două evenimente organizate în cadrul acestui program. La Maratonul Sibiului au fost plasate materiale de promovare în kiturile distribuite participanților la concurs. Programul Anii Drumeției a presupus și reamenajarea infrastructurii montane, care cuprinde rețeaua de poteci din munții Făgăraș, Cindrel și Lotru.
Pentru anul viitor este estimat un buget de 1.100.000 lei, care va cuprinde costuri de promovare, investiții în digitalizare, aventură cu clasa, târg de ecoturism, costuri de funcționare și pentru echipa de proiect.