Cine sunt “soldații” lui Potra din Consiliul Local Mediaș. Pe listă și doi angajați de la firmele sale

Horațiu Potra, cunoscut pentru implicarea sa în politică și afaceri controversate, a fost un jucător important în alegerile locale și parlamentare din acest an.

Cine sunt “soldații” lui Potra din Consiliul Local Mediaș. Pe listă și doi angajați de la firmele sale

Potra, care a obținut un mandat de consilier local la Mediaș pe listele Partidului Patrioților, a avut o carieră politică marcată de susținerea unor proiecte controversate, precum candidatura pentru funcția de primar, dar și de o prezență activă în politica locală, alături de o echipă de „patrioți” care include diverse figuri din politică și afaceri, scrie Fanatik.

Cariera politică și afaceri dubioase

În ciuda unei campanii locale în care Partidul Patrioților, alături de Potra, a reușit să obțină 26,8% din voturi și șapte mandate în Consiliul Local Mediaș, trecutul său politic nu a fost lipsit de controverse. Potra, care a candidat și pentru Parlament, a fost susținut de Partidul Patrioților, o formațiune înființată de Iulian Surugiu, un fost agent de poliție cu o avere considerabilă dobândită din afaceri cu fier vechi. Potra și-a consolidat influența politică prin susținerea unor proiecte controversate și prin asocierea cu diferite personalități din politica locală.

În paralel cu carierele politice, Potra și alți candidați de pe listele Partidului Patrioților au fost implicați în afaceri în diverse domenii, inclusiv transporturi și energie, dar și în domeniul educațional, unii dintre ei având legături cu Transgaz, compania de stat din Mediaș.

„Patrioții” lui Potra: o echipă cu legături și averi neclare

Printre cei care au fost alături de Potra pe listele Partidului Patrioților se află diverse personalități cu statut profesional important, dar și cu cariere controversate. Unii dintre aceștia au fost activi în politica locală, alții fiind angajați în companii de stat sau în afaceri private. Ștefan Pintea, un fost consilier local PSD și director la Transgaz, a fost unul dintre cei care au susținut candidatura lui Potra, în ciuda unor suspiciuni legate de averea sa și de afaceri neclare. De asemenea, Ioan Vișa, fost judecător, și Gheorghe Cristian-Crețu, angajat în cadrul Transgaz, au fost printre cei care au făcut parte din echipa de susținători ai lui Potra.

Mai mulți dintre candidații de pe listele Partidului Patrioților au fost implicați în afaceri proprii sau în domenii de stat, iar declarațiile de avere au ridicat semne de întrebare legate de veniturile acestora și de activitățile lor economice.

Controverse legate de afaceri și influență politică

Horațiu Potra a fost un personaj central în mai multe afaceri politice și economice din Mediaș, având o firmă proprie în domeniul securității și apărării, GPH Legion Africa Role. În ciuda pierderilor financiare ale companiei înregistrate anul trecut, Potra a continuat să fie un jucător influent în politica locală, fiind ales consilier local și având susținerea unor persoane cu afaceri importante.

De asemenea, printre angajații săi s-au numărat și consilieri locali care au ajuns în administrația locală, ceea ce a ridicat semne de întrebare despre legăturile dintre afaceri și politică în Mediaș.

Candidaturi și controverse în alegerile parlamentare

În ciuda unei campanii politice destul de active, Potra nu a reușit să câștige un loc în Parlamentul României, chiar dacă a candidat pe listele Partidului Social Democrat Independent (PSDI), un partid care se află sub conducerea fostului primar PSD Marian Vanghelie. Potra a fost pe listele PSDI în cadrul alegerilor parlamentare din 1 decembrie, însă nu a reușit să obțină suficiente voturi pentru a ajunge în Camera Deputaților.

PSDI, un partid relativ nou, are legături cu persoane controversate, inclusiv fostul edil Marian Vanghelie, condamnat pentru corupție. Aceasta a fost o alegere strategică pentru Potra, care a încercat să câștige susținerea unui electorat mai larg, însă fără succes.

Ultima oră