Muzeul Astra din Sibiu va deveni, în această duminică, locul unde tradițiile de Crăciun se întâlnesc cu gusturile autentice ale Târnavelor și Secașelor. Gospodarii din aceste zone vor aduce preparate tradiționale din carne de porc, pregătite cu măiestrie după rețete vechi, transmise din generație în generație.
Sâmbătă, 14 decembrie, începând cu ora 12:00, vizitatorii vor putea asista la sacrificarea a doi porci de Bazna, o rasă autentică românească, iar din carnea acestora se vor prepara delicioasele preparate de Crăciun: pomana porcului, tochitură cu mămăliguță, caltaboș, tobă, cârnați și multe altele. Atmosfera va fi întreținută de colindători, care vor aduce vestea Nașterii Domnului în stilul tradițional al satului românesc.
Pentru cei mici și nu numai, Muzeul Astra va organiza două ateliere interactive. Unul va fi dedicat confecționării sorcovelor, iar celălalt împletirii bice. Participanții vor putea învăța meșteșuguri tradiționale și vor pleca acasă cu amintiri de neuitat dintr-o zi de sărbătoare autentică.