Adrian Echert, deputat USR Sibiu, și-a exprimat dezamăgirea față de direcția în care evoluează administrația locală a municipiului Sibiu, punând accent pe faptul că USR nu are un viceprimar și pe controversata numire a lui Teodor Birț ca administrator public. În cadrul podcastului Ora de Politică, realizat de Ora de Sibiu, Echert a subliniat problemele de colaborare între partidele locale și prioritățile care rămân neadresate.
USR fără viceprimar: o problemă de reprezentare
Una dintre principalele nemulțumiri exprimate de Adrian Echert a fost lipsa unui viceprimar din partea USR, în ciuda contribuției semnificative a partidului la administrația locală. „Mi-aș fi dorit un viceprimar mai activ, un om implicat, precum Ionuț Ghișe, care să citească, să se pregătească și să ajute cu adevărat în Consiliul Local,” a declarat Echert.
Decizia de a numi un viceprimar din partea PNL fără consultări reale a fost criticată dur de deputat. „Ne-am trezit cu un viceprimar din partea PNL, care este un domn respectabil, dar USR ar fi avut candidați mult mai potriviți pentru această funcție,” a spus el.
Colaborare limitată și frustrarea USR
Deputatul a evidențiat problemele în colaborarea dintre USR și partidele aflate la putere în administrația locală, în special FDGR și PNL. Potrivit lui Echert, USR a trimis semnale clare de deschidere spre dialog, însă acestea au fost ignorate. „Ne-am trezit că nu există o discuție aplicată pe proiectele propuse, ci doar o serie de discuții pregătitoare care nu au dus la nimic concret,” a explicat acesta.
Modernizarea piețelor întârziată
Adrian Echert a declarat în cadrul podcastului că numirea lui Teodor Birț l-a surprins într-un mod neplăcut. „Sincer, nu îl cunosc personal, dar nu pot nici să zic că a făcut ceva extraordinar la Piețe Sibiu,” a spus deputatul. El a subliniat că mandatul lui Birț la Piețe nu a impresionat, invocând exemple concrete precum starea precară a Pieței Cibin.
„Piața Cibin nu are o condiție extraordinară, și nici Primăria sau alte piețe din Sibiu nu arată bine. Este de mulți ani acolo, dar proiectele de reamenajare a piețelor Rahovei și Cibin vor începe, din câte știu, abia în 2025. Practic, procesele vor demara când el nu mai este,” a adăugat Adrian Echert.
Comparație cu fosta administratoră publică, Ioana Leca
Echert a făcut o comparație între Teodor Birț și Ioana Leca, cea care a deținut funcția de administrator public al Sibiului timp de un deceniu. „Oana Leca a pus mult suflet în proiectele pe care le-a accesat. Se vede clar cât de implicată era și cât de mult a influențat dezvoltarea orașului,” a precizat deputatul. Prin contrast, el consideră că numirea lui Birț reprezintă „un declin” în ceea ce privește administrația locală.
USR Sibiu cere mai multă implicare
Deputatul USR a reiterat că partidul își dorește o administrație locală mai activă, implicată și deschisă la dialog. „Dacă se va continua în această direcție, USR va deveni și mai vehement și mai vocal în Consiliul Local și Județean,” a avertizat Echert, adăugând că partidul va propune în continuare idei și proiecte menite să contribuie la dezvoltarea orașului.