Rezultate surpriză în grupa Sibiului din Cupa României. FC Hermannstadt e la mâna ei pentru calificare

FC Hermannstadt și Poli Iași sunt pe primul loc în Grupa C a Cupei României, fiind la egalitate perfectă înaintea ultimei etape, în care se întâlnesc în meci direct în Copou.

În a doua etapă din grupele Cupei României, Poli Iași a câștigat joi la Cluj, 2-1 cu  Sănătatea (Liga 3) și a egalat la puncte și golaveraj pe FC Hermannstadt. După două etape, Sibiul și Iași conduc grupa C din Cupă, la egalitate perfectă, fiecare cu 4 puncte și golaveraj identic, 3-2.

UTA nu a reușit să câștige la Ungheni, scor 1-1 și a rămas cu 2 puncte, la fel ca Farul. În ultima etapă, pe 18 decembrie, meciul UTA – Farul poate aduce calificarea uneia dintre ele, dacă câștigă la minim două goluri.

Se poate ajunge la meci de baraj

În schimb, FC Hermanstadt este la mâna ei în ultimul joc, cel de la Iași. Dacă câștigă cu Poli, echipa lui Măldărășanu câștigă grupa și va juca în sferturile de finală pe teren propriu. În schimb, un egal la Iași ar face ca Poli și FC Hermannstadt să rămână la egalitate perfectă. Conform criteriilor de departajare ale Federației, ar fi nevoie de un meci de baraj pentru a se ajunge la departajare.

Sibiul se poate califica și dacă pierde la Iași, cu condiția ca meciul UTA – Farul să se termine egal, iar în meciul Sănătatea Cluj – Unirea Ungheni să nu câștige cineva la două goluri diferență.

Dacă se califică în sferturi, Sibiul ar avea o misiune accesibilă, urmând să se împerecheze cu una din echipele care se califică din grupa D, acolo unde lider este CSM Reșița (6 puncte), urmată de Miercurea Ciuc (4 puncte), Alba Iulia (4 puncte). Cu doar 3 puncte, Oțelul pare ieșită din cursa calificării.

Principalul criteriu de departajare între două echipe aflate la eglalitate de puncte este cel al numărului de puncte obținute în meciurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte. ”Conform regulamentului competiției și așa cum au fost informate și cluburile participante, în faza grupelor principale se vor aplica criteriile de departajare prevăzute în art. 27 alin. 3 din ROAF, iar dacă și după aplicarea acestora egalitatea se va menține, departajarea se va face conform art. 27 alin. 4 din ROAF.”

Art. 27 alin. 3 din ROAF prevede: ”Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

  • a. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
  • b. golaverajul mai bun în jocurile directe;
  • c. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
  • d. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
  • e. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat

Dacă va mai fi nevoie de alte criterii de departajare, atunci se va ajunge la un criteriu limită, meci de ”baraj”.

”Art. 27 alin. 4 prevede: ’Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene”, se mai arată în ROAF.

Rezultate surpriză în grupa Sibiului din Cupa României. FC Hermannstadt e la mâna ei pentru calificare

Ultima oră