În luna noiembrie 2024, Consiliul Județean Sibiu anunță realizări și investiții, menite să îmbunătățească serviciile sociale și de sănătate, educație și protecția mediului în județ. De asemenea, au fost desfășurate evenimente educaționale și colaborări internaționale.
Consiliul Județean Sibiu a dotat 25 de unități de învățământ cu echipamente IT moderne, inclusiv videoproiectoare, scannere, softuri educaționale, laptopuri și table interactive. Aceste investiții au fost realizate prin finanțare din fonduri europene și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), sprijinind astfel digitalizarea procesului educațional în județ.
Noul Spital Județean. Pregătiri pentru prima etapă
Documentația necesară pentru construirea noului Spital Județean a fost finalizată, iar consilierii județeni au aprobat noi indicatori tehnico-economici pentru realizarea primei etape. Proiectul urmează să fie depus pentru finanțare prin Programul Național de Investiții pentru Sănătate. În etapa a doua, atenția se va îndrepta către atragerea de fonduri pentru construirea unui nou Spital Clinic de Pediatrie în Sibiu.
Mobilitate sustenabilă în școli
Consiliul Județean Sibiu a început distribuirea microbuzelor electrice școlare achiziționate pentru 94 de școli și patru centre de educație incluzivă. Aceste vehicule contribuie la reducerea poluării și la modernizarea transportului elevilor.
Proiecte pentru mediu și infrastructură
Colectarea selectivă a deșeurilor, a fost unul dintre proiectele pentru mediu. Locuitorii din localitățile de pe Valea Hârtibaciului, precum Agnita, Alțâna și Bârghiș, au primit peste 17.000 de recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor.
De asemenea, a fost lansată o nouă campanie de educare privind colectarea selectivă a deșeurilor, promovând un mediu mai curat și sustenabil.
Pista de biciclete Sibiu-Rășinari începe să prindă contur. Continuă lucrările pentru realizarea pistei de biciclete între Sibiu și Rășinari, investiția totală ridicându-se la 7,35 milioane de lei.
Dezvoltare economică și culturală
Pentru promovarea meșteșugurilor tradiționale au fost organizate workshop-uri dedicate meșterilor care lucrează cu lână, sprijinind păstrarea tradițiilor locale și dezvoltarea economică a comunităților rurale.
De asemenea, reprezentanții județului Sibiu și cei din Republica Moldova au avut vizite de lucru la instituții de cultură, educație și sport, promovând cooperarea transfrontalieră.
Infrastructură modernizată
Noua stație de asfalt de la Șeica Mare a fost pusă în funcțiune, în urma unei investiții de 1,6 milioane de euro. Aceasta va sprijini realizarea și întreținerea drumurilor județene, îmbunătățind infrastructura locală.
Învățământ special și sănătate
:Peste 300 de profesori și specialiști din învățământul special au participat la un eveniment organizat la centrul școlar de educație incluzivă din Turnu Roșu, axat pe dezvoltarea competențelor profesionale.
Spitalul Clinic de Psihiatrie „Gheorghe Preda” a găzduit un eveniment de anvergură, consolidând colaborarea în domeniul sănătății mentale și promovând cercetarea.