Doi elevi din Sibiu și Rășinari răniți în urma provocării „Superman” de pe TikTok. Polițiștii trag un semnal de alarmă

Un trend periculos, pornit de pe platforma TikTok, ia amploare în școlile din România. „Superman Challenge” a câștigat rapid popularitate și în rândul elevilor din Sibiu, drept dovadă doi adolescenți au ajuns direct la spital. Poliția Română trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe copii să nu participe la astfel de provocări. 

Poliția Română trage un semnal de alarmă cu privire la un nou trend periculos care, prin intermediul rețelelor de socializare, în special prin intermediul platformei TikTok, a câștigat rapid popularitate în rândul elevilor – Superman Challenge. Acest joc presupune efectuarea unor cascadorii riscante sau comportamente periculoase, ce pot duce la accidentări, contuzii sau chiar alte incidente neplăcute.

Doi elevi, unul din Sibiu, iar altul din Rășinari, au ajuns la spital în urma acestei provocări periculoase. Ora de Sibiu a realizat un reportaj în școlile din oraș și a vorbit cu adolescenții despre pericolele acestui joc.

Citește și: Trendul „Superman” face victime la Sibiu. La Brukenthal, primele cazuri: „Am văzut colegi răniți” (video)

Polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Sibiu au pregătit un set de recomandări adresate părinților, profesorilor, dar și elevilor, în scopul prevenirii victimizării copiilor prin acțiuni ce le pot pune în pericol integritatea corporală.

Mesajul polițiștilor pentru elevi:

  1. Evitați participarea la provocări periculoase. Acestea pot părea amuzante sau o modalitate de a câștiga atenția colegilor, dar riscurile sunt mult mai mari decât beneficiile.
  2. Gândiți-vă la consecințe. Înainte de a imita un comportament văzut online, întrebați-vă dacă merită să vă puneți viața sau sănătatea în pericol.
  3. Fiți curajoși să spuneți “nu”. Nu vă lăsați influențați de presiunea grupului. Curajul adevărat este să luați decizii responsabile.

Mesajul polițiștilor pentru părinți:

  1. Monitorizați activitatea online a copiilor. Fiți atenți la ce tip de conținut urmăresc și cu cine interacționează în mediul online.
  2. Discutați despre riscuri. Explicați-le copiilor că anumite comportamente promovate online pot avea consecințe reale și grave.
  3. Încurajați comunicarea deschisă. Asigurați-vă că cei mici se simt confortabil să vorbească despre ce văd pe internet sau ce li se cere să facă.

Mesajul polițiștilor pentru profesori:

  1. Informați elevii despre pericole. Organizați sesiuni de informare în școli pentru a le explica elevilor de ce astfel de provocări sunt periculoase.
  2. Observați comportamentele elevilor. Semnalați orice comportament care indică participarea la jocuri periculoase.
  3. Colaborați cu părinții și autoritățile. Împărtășiți informațiile relevante pentru a preveni incidentele.

Poliția Română își continuă misiunea de a proteja siguranța elevilor și îndeamnă comunitatea să se implice activ în descurajarea acestor comportamente. Orice informație despre astfel de provocări sau comportamente periculoase poate fi raportată la poliție, apelând numărul unic de urgență 112. 

Ultima oră