Vă numărați printre părinții care vor să amenajeze camera copilului dar nu știu de unde să înceapă? Stați fără griji! Aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm prin enumerarea câtorva pași ce vă vor îndruma să alegeți un birou de copii perfect. Veți afla care sunt toate criteriile de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție, în speranța că lista de față vă va fi de folos. Iar apoi, la final, vă garantăm că vă veți simți inspirat și pregătit să-i faceți o surpriză plăcută celui mic. Așadar, dacă vă doriți să aflați despre ce este vorba, citiți în continuare.
Camera copilului este și ea o încăpere importantă din locuință. Pe lângă living, bucătărie și dormitor, iată că și camera în care copilul își va petrece toată ziua poate să vă pună bețe în roate. Dacă nu știți cu ce piesă de mobilier să începeți și nici pentru ce tip de design interior să optați, amenajarea poate fi dificilă. Însă, de aceea suntem noi aici: pentru a vă oferi sfaturile de care aveți nevoie și a vă îndruma spre cea mai potrivită alegere. După ce alegeți patul și mobilierul potrivit, vă recomandăm să treceți la birou. Birourile pentru copii vin într-o mulțime de modele și se pot asorta cu o varietate de stiluri de redecorare. Dar, printre cele mai importante criterii întâlnim durabilitatea și siguranța pe care o oferă acestea. În continuare, vom începe enumerarea pașilor promiși în speranța că vă vom inspira și ajuta să luați cea mai bună decizie. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!
Primul pas pe care trebuie să îl faceți atunci când alegeți un birou pentru copilul dumneavoastră este să determinați dimensiunea potrivită. Mai întâi de toate, vă recomandăm să măsurați cu atenție spațiul de care dispuneți. Notați valorile obținute într-un carnețel sau în telefon, pentru a le avea mereu la îndemână. După măsurători, puteți trece și la dimensiunile propriu zise ale biroului. Bazându-vă pe spațiul din cameră, alegeți un birou cu o înălțime și lățime potrivită, conceput special pentru buna desfășurare a activităților celui mic.
Cel de-la doilea pas vine cu alegerea modelului. Aici ne referim la spațiile de depozitare pe care le va avea biroul. Pentru ca mezinul familiei să-și poată duce temele și proiectele personale la bun sfârșit, vă recomandăm să alegeți un birou cu rafturi atașate sau sertare multiple. Așa, cel mic își va putea aranja rechizitele cum știe el mai bine, fără să facă dezordine prin cameră sau să le rătăcească prin locuri greu de accesat. Sertarele îl vor ajuta la depozitarea caietelor sau penarului și instrumentelor de scris. Pe când, rafturile, îi vor fi de folos în cazul depozitării manualelor și benzilor desenate. Decizia stă la latitudinea dumneavoastră.
Trecem mai departe și ajungem la cel de-al treilea pas: durabilitatea și siguranța. Un birou de copii trebuie să fie robust și stabil pentru a putea rezista la orice activitate. Fie că cel mic se joacă, citește sau desenează, biroul trebuie să fie spațiul în care el își poate exprima ideile așa cum își dorește. De aici și nevoia ca acesta să fie cât mai durabil și rezistent. Cât despre siguranță, vă recomandăm să alegeți o masă cu colțuri rotunjite, pentru a evita accidentările.
Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cel de-al patrulea pas. Pentru ca designul camerei să prindă personalitate, tot ce vă mai rămâne de făcut este să alegeți un birou stilat. Opțiunile care vă stau la dispoziție sunt birourile minimaliste, colorate sau industriale. Cel minimalist poate fi însoțit de oglindă, cel colorat de sertare în nuanțe diverse, iar cel industrial de accesorii și cârlige pentru gestionarea cablurilor. Contează numai ca prichindelul să fie mulțumit de alegerea făcută.
Acum că ați aflat toate detaliile, sunteți gata de achiziție? Noi așa sperăm! Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online.