Mihaela Lupescu, o tânără de 21 de ani din comuna Boița, județul Sibiu, îmbină cu succes viața de studentă la Facultatea de Științe Agricole din Sibiu cu tradiția oieritului din familia sa. Fiică de oier, Mihaela a crescut alături de părinți și surorile sale, ajutând la stână și învățând meșteșugul brânzeturilor, pe care familia sa le prepară pentru clienți din toată țara, inclusiv din București.
În timp ce își urmează studiile la specializarea agronomie, Mihaela își împarte programul riguros între facultate, un serviciu part-time și grijile față de turma de oi a părinților. Vara, alături de tatăl său, Toma Lupescu, ea ajută la întreținerea stânii situată pe șesul de lângă Avrig, în Munții Făgăraș, iar în timpul iernii nu ezită să urce pe pantele abrupte ale muntelui pentru a aduna oile aduse din pășunile alpine.
Mihaela și surorile sale nu doar că participă la munca grea de la stână, dar și păstrează cu mândrie tradițiile oieritului, învățând astfel tineretul din familie despre importanța muncii și a respectului pentru tradițiile strămoșești. „Suntem crescători de oi din moși strămoși și nu cred că aș putea face altceva. Împreună cu familia, ducem mai departe acest meșteșug și tradiție”, a declarat Mihaela pentru Revista Ferma.
Chiar dacă munca este grea, Mihaela spune că este pasionată de ceea ce face și își încurajează colegii să își urmeze visurile, indiferent de cât de provocatoare poate părea viața de oier. De asemenea, ea își promovează cu mândrie activitățile pe rețelele de socializare, postând frecvent imagini cu ea alături de turma de oi, sub privirea impunătoare a Munților Făgăraș. Munca de vară nu s-a irosit, iar brânzeturile produse de familia Lupescu sunt deja apreciate de clienți care așteaptă cu nerăbdare noile producții.
Astfel, Mihaela Lupescu reprezintă un exemplu de echilibru între educație, tradiție și pasiune pentru munca din sânul familiei, fiind un model pentru tinerii din județul Sibiu care aleg să păstreze vii tradițiile locale.