Proiectul educațional „Săptămâna Muzicii Rock în Școală”, organizat de Asociația Culturală PLAY, continuă să aducă bucurie și entuziasm în școlile din județul Sibiu. Elevii de la Școala Gimnazială „Radu Selejan” au avut vineri parte de o experiență de neuitat, participând la un mini-concert susținut de trupa locală Crocodile Paradox.
Copiii, cuceriți de ritmurile rock
Elevii au fost cuceriți de ritmurile muzicii rock. „Este extrem de tare. Îmi place cum sună bass-ul, așa frumos, și ritmul. Uneori ascult și muzică rock”, a mărturisit Raul, unul dintre elevii încântați de spectacol.
„Evenimentul de astăzi mi se pare foarte interesant și trupa cântă melodii foarte frumoase”, a spus Lucas, în timp ce Maria a dansat entuziasmată la fiecare piesă: „Îmi place foarte tare trupa care cântă. Mie îmi place când este foarte multă gălăgie”.
Matei a fost impresionat de sunetul tobei și al chitarei electrice: „Mi-a plăcut foarte mult cum au cântat toți, dar cel mai mult mi-a plăcut toba și chitara electrică”. Sebi, un alt mic spectator, a afirmat hotărât: „De acum încolo o să ascult și acasă muzică rock”.
O lecție interactivă despre muzică
Evenimentul nu s-a rezumat doar la muzică live. Elevii au avut ocazia să învețe despre structura melodiilor și despre elementele de bază ale muzicii rock. Profesorii au jucat un rol important în susținerea acestei inițiative.
„Evenimentul este organizat de școala noastră, iar noi ne bucurăm că cei mici au parte de o educație muzicală de calitate. Toată săptămâna au avut lecții interactive predate de colega noastră, care a învățat copiii de clasa a treia despre elementele muzicii. Acest mini-concert este o încheiere frumoasă a săptămânii”, a declarat Mihaela Dicu, profesor la Școala Gimnazială „Radu Selejan”.
O inițiativă pentru promovarea culturii muzicale
Proiectul „Săptămâna Muzicii Rock în Școală” a fost lansat de Asociația Culturală PLAY pentru a expune tinerii și copiii la genuri muzicale mai puțin accesibile în viața de zi cu zi. Claudiu Fălămaș, solistul trupei Crocodile Paradox, a explicat scopul inițiativei:
„Ideea de bază a fost să îi facem pe copii să fie mai curioși și mai deschiși față de cultura muzicală. Până acum, am mai organizat două workshop-uri, iar reacțiile au fost foarte bune. Copiii au cântat împreună cu noi și au învățat mici elemente de teorie muzicală”, a spus solistul trupei.