Copiii au fost întâmpinați de percuționista Mia Popescu. În câteva cuvinte, colega noastră i-a îndrumat să înțeleagă activitatea instituției pe care o vizitează și a răspuns curiozității micilor oaspeți.
Cu multă atenție, școlarii au asistat la repetiția orchestrei sub conducerea dirijorului Barnaby Palmer, pentru concertul simfonic de mâine seară, iar apoi au avut șansa de a-l cunoaște pe artistul Radu Nechifor, care, printr-o scurtă incursiune în tradiția muzicală, a încercat să le insufle pasiunea pentru această artă nobilă.
Vizita copiilor a fost posibilă datorită unui parteneriat între Filarmonica de Stat Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Asociația Sibiu Junior. Prin intermediul proiectului, elevii de clasa a IV-a din municipiul Sibiu beneficiază gratuit de lecții muzicale la Filarmonică, în fiecare miercuri. În total, 20 de clase vor participa la o altfel de oră de muzică, în perioada 1 octombrie 2024 – 31 martie 2025.
“Suntem încântați de inițiativa derulată împreună cu Asociația Sibiu Junior, cu sprijinul Inspectoratului Școlar, care cultivă interesul tinerei generații pentru muzica clasică și ne ajută să aducem publicul de mâine spre Filarmonică. Activitățile noastre educative au cunoscut o evoluție fără precedent, în ultimii cinci ani, de la șapte concerte pe an la peste 100 de concerte, ateliere, vizite ghidate și alte acțiuni dedicate copiilor. Următoarele concerte educative vor avea loc vineri, 8 noiembrie, cu Simfonia a V-a de P.I. Ceaikovski, apoi în cadrul festivalului Brave New Music, pe 22 noiembrie, când percuționistul Doru Roman invită la o călătorie muzicală cu ritmuri de pe întreg mapamondul, și pe 29 noiembrie propunem «Carnavalul animalelor», suita muzicală comică a lui Camille Saint-Saëns”, a precizat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Informații detaliate despre concertele educative ale Filarmonicii de Stat Sibiu sunt disponibile pe www.filarmonicasibiu.ro. Pentru rezervări, cei interesați pot apela numărul de telefon 0735.566.486.