modernizarea grădiniței de pe poplăcii, blocată de liberali în consiliul local. contestă costurile prea mari
foto: arhivă

Modernizarea grădiniței de pe Calea Poplăcii costă cu 6,3 milioane de lei mai mult decât prevedea proiectul inițial. Costurile au fost puse sub semnul întrebării de un consilier PNL, care a cerut ca proiectul să fie retras de pe ordinea de zi pentru refacerea calculelor. 

modernizarea grădiniței de pe poplăcii, blocată de liberali în consiliul local. contestă costurile prea mari

Primăria reabilitează Grădinița cu Program Prelungit nr. 22 de pe Calea Poplăcii în vederea creșterii eficienței energetice. Documentația de avizare a lucrărilor de investiții a fost întocmită în anul 2021, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați printr-un HCL în același an. Anul următor, în 2022, Serviciul Școli a contractat serviciile de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, iar la întocmirea documentației, a rezultat valoarea totală a investiției de 3,8 milioane de lei. 

Indicatorii tehnico-economici au fost actualizați recent, fiind propuși spre aprobare în Consiliul Local. Modernizarea grădiniței ar urma să coste 10,1 milioane de lei. Un consilier PNL a cerut să se refacă calculele, deoarece suma este foarte mare. 

„Doresc să propun retragerea proiectului de pe ordinea de zi, având în vedere că am avut și în comisie diverse discuții cu privire la compoziția noii sume. Anumite aspecte nu sunt 100% clare, iar pentru asta aș dori clarificări cu privire la compunerea acelei sume noi de 10,1 milioane. Din calculele noastre nu reiese chiar o sumă apropiată de aceasta, astfel că aș dori câteva clarificări”, a cerut Emanuel Curtman, consilier PNL. 

modernizarea grădiniței de pe poplăcii, blocată de liberali în consiliul local. contestă costurile prea mari

„Aveți și niște detalii? Ce sume le considerați incorecte sau așa, în general, spuneți că e suma mare?”, a întrebat edilul Astrid Fodor. 

Curtman a explicat că, în urma calculelor pe care le-a făcut, proiectul n-ar trebui să coste mai mult de 6 milioane de lei. „Vă dau un exemplu clar. Avem suma inițială de 3,8 milioane și s-a ajuns la 10,1 milioane. Avem marja de buget care a fost adăugată, avem diferența de calcul de la prețurile care au fost în anii respectivi când s-a propus prima oară proiectul. Diferența care rezultă, în momentul calculului final, este undeva la 6 milioane și ceva, iar până la 10 mie nu îmi dă, pe românește spus. De asta aș dori mai multe clarificări cu privire la diferența aceea care nu rezultă. (…) mai mult de 6 milioane nu rezultă la mine”, a spus Curtman. 

Astrid Fodor a decis să retragă proiectul de pe ordinea de zi pentru a fi reanalizat. „Eu sunt de acord să retrag. Voi da proiectul la Direcția Economică și la comisia de specialitate să verifice”, a spus Astrid Fodor. 

Ultima oră