se schimbă vremea. de la zile călduroase trecem direct la ploi

Meteorologii anunță că vremea se va schimba radical în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor scădea și cu 15 grade în unele zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru perioada 28 octombrie – 10 noiembrie.

se schimbă vremea. de la zile călduroase trecem direct la ploi

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi cuprinse, în medie, între 14 și 20 de grade, urmând ca din data de 3 noiembrie să scadă spre medii de 6…8 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Pe parcursul nopților, valorile termice vor fi în creștere în primele zile, de la o medie de 4 grade spre 6 grade. În a doua jumătate a intervalului, media minimelor va fi în general de -2…0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Cum va fi vremea la munte

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 14 grade, apoi va scădea spre 8 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne va continua să scadă și se va situa în jurul a 1…2 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va fi în scădere, de la valori de 6 grade în prima zi a intervalului, spre 2 grade în noaptea de 1 spre 2 noiembrie. Apoi, din noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele termice vor continua să scadă, astfel încât media acestora va fi de -4…-2 grade, valori ce vor menține până la sfârșitul perioadei de interes. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând, mai ales, din data de 2 noiembrie.

Ultima oră