noutăți despre viitorul drum între șelimbăr și roșia. pas concret făcut de autorități
Sursa: Google Maps

Ministerul Dezvoltării și Zona Metropolitană Sibiu au semnat, la începutul lunii septembrie, contractul de finanțare pentru drumul care va lega comunele Șelimbăr și Roșia. Un nou pas concret s-a făcut în această direcție, la finalul lunii octombrie fiind scos la licitație caietul de sarcini pentru execuția lucrărilor. 

noutăți despre viitorul drum între șelimbăr și roșia. pas concret făcut de autorități

Ministerul Dezvoltării și Zona Metropolitană Sibiu au semnat în 3 septembrie contractul de finanțare pentru construcția drumului de legătură dintre comunele Șelimbăr și Roșia. Lucrarea ar urma să coste în total 13,98 de milioane de lei, dintre care Ministerul Dezvoltării va plăti 12,66 de milioane de lei prin Program Anghel Saligny.

Caietul de sarcini pentru execuția lucrării a fost scos la licitație la finalul lunii octombrie, acolo fiind notate specificații tehnice clare cu privire la această investiție. 

Drum între satele Cașolț și Mohu 

Satele Mohu (comuna Șelimbăr) și Cașolț (comuna Roșia) vor fi conectate printr-un drum de legătură în lungime de 5.500 de metri. Partea carosabilă va avea o lățime între 3 și 4 metri. „Drumul va avea o singură bandă de circulație, dar circulația se va organiza în ambele sensuri și în acest caz se vor prevedea platforme de întâlnire la 200-300m. Aceste platforme vor avea 2m lățime, 2 pene de racordare de 5m și aceeași structură rutieră ca la partea carosabilă”, se arată în caietul de sarcini. 

noutăți despre viitorul drum între șelimbăr și roșia. pas concret făcut de autorități

Potrivit datelor din caietul de sarcini, se vor amenaja 13 podețe transversale tubulare, două podețe laterale tubulare și platforme de întâlnire realiate din marcaje rutiere. 

Lucrările trebuie să fie gata în 6 luni de la demarare, termenul de garanție fiind de 5 ani de la data încheierii procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. 

Primarul Marius Grecu a precizat, la momentul semnării contractului de finanțare, că există posibilitatea ca după realizarea investiției, drumul să fie închis sâmbăta și duminica traficului auto, pentru a lăsa loc pentru drumeții pe jos și călătorii cu bicicleta. „Este o zonă deosebit de frumoasă, una din cele mai pitorești din județ, și dincolo de utilitatea drumului pentru locuitorii celor două localități, eu cred că am putea deschide discuția, după realizarea lui, de a-l transforma și în destinație turistică. Dacă și locuitorii din zonă vor fi de acord, mă gândesc că vom putea lăsa loc sâmbăta și duminica pentru drumeții și plimbările cu bicicleta. Este o idee, deocamdată ne bucurăm că avem finanțarea, urmează să fie făcuți pașii pentru realizarea investiției”, a precizat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Ultima oră