galeria lui fc hermannstadt explică absența de la meciul cu dinamo: ”e simplu...”

Fanii echipei FC Hermannstadt au lipsit de la ultimul meci al echipei lui Marius Măldărășanu, chiar la Sibiu, 0-2 cu Dinamo București.

galeria lui fc hermannstadt explică absența de la meciul cu dinamo: ”e simplu...”

Suporterii sibieni de la ”Peluza Nord” s-au alăturat  protestului galeriilor din România, „Liber să fiu ultra’!”, început în primăvara acestui an. Cum solicitările ultraşilor nu au avut până acum niciun răspuns, în pofida unor promisiuni făcute de politicieni, galeriile din toată ţara au decis să recurgă la cea mai dureroasă formă de protest, aceea de a părăsi stadioanele şi de a nu-şi mai încuraja echipele.

”Motivul absenței noastre de la stadion este simplu. Este un protest național, la care participăm și noi. Protestul a fost inițiat datorită abuzurilor făcute de Jandarmerie în baza Legii 4, abuzuri din cauza cărora a suferit și Peluza Nord Sibiu. Avem 9 persoane interzise abuziv pe stadion  în decurs de un an” a spus Alexandru Dorca, unul dintre liderii Peluzei Nord.

Odată cu finalizarea protestului național al fanilor, ”Peluza Nord” va putea reveni lângă echipă. ”În curând o să se termine protestul, posibil la meciul cu Rapid din deplasare să fim alături de echipă. Odată cu această acțiune de protest, dorim să mulțumim fiecăruia dintre sibienii care sunt alături de noi, ne înteleg și ne susțin în această decizie” a mai anunțat Alexandru Dorca.

Suporterii speră că prin această formă de protest să aibă loc o schimbare de atitudine a Jandarmeriei la adresa lor, dar în acelaşi timp vor să atragă şi atenţia cluburilor, pentru a nu mai gira sau a nu mai rămâne indiferente la abuzurile cu care se confruntă ultraşii. Majoritatea galeriilor din România susțin că au avut de suferit din cauza abuzurilor tot mai dese ale forţelor de ordine.

Fanii sibieni așteaptă ieșirea din criză a echipei lui Marius Măldărășanu, însă jocul foarte slab din ultimele etape nu are nicio legătură cu protestul actual. ”Suntem dezamăgiți de jocul echipei, dar asta nu are nici o legătură cu protestul nostru. Este dureros să vezi că echipa pe care o iubești pierde 4 meciuri la rând. Vrem ca fiecare dintre ei să conștientizeze situația în care ne aflăm și să înceapă să joace fotbal, să dea totul pe teren  pentru oraș, pentru culorile clubului și pentru suporteri” a încheiat liderul Peluzei Nord.

Ultima oră