creștere alarmantă a ordinelor de protecție. cel mai multe în zona șelimbărului, la mediaș și cisnădie
Sursa foto: ARHIVĂ

În primele 9 luni ale anului curent au fost emise 216 ordine de protecție provizorii, cu zece la sută mai multe decât în primele 9 luni ale anului precedent. Aproape 190 de ordine de protecție din total au fost emise la solicitarea victimelor, 25 la solicitarea altor persoane și trei au fost emise la solicitarea altor instituții abilitate în acest sens, nefiind niciunul emis la solicitarea ONG-urilor.

creștere alarmantă a ordinelor de protecție. cel mai multe în zona șelimbărului, la mediaș și cisnădie

Violența domestică ia amploare în localitățile învecinate Sibiului. Astfel, din punct de vedere al locului comiterii faptei, 119 ordine de protecție provizorii au fost emise pentru fapte comise în mediul urban și 97 în mediul rural.

Cele mai multe ordine de protecție provizorii au fost emise pe raza de competență a Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, respectiv Șelimbăr, Șura Mare, Vurpăr, Slimnic, Roșia, Rovinari și Poplaca. Cu doar 3 cazuri mai puține au fost înregistrate pe raza orașului Mediaș, mai exact 34 de ordine de protecție provizorie. Zeci de ordine de protecție provizorie au fost emise și pentru persoane din Cisnădie, Sibiu, Agnita și Dumbrăveni.

Din totalul celor 216 ordine de protecție provizorii emise, 206 au fost confirmate de procuror, iar în 10 cazuri s-a dispus încetarea măsurilor. Dintre cele confirmate de procurori, 85 au fost transformate în ordine de protecție.

În ceea ce privește nerespectarea ordinului de protecție provizoriu au fost sesizate 18 infracțiuni, cu șase mai multe față de anul precedent, din care 12 în mediul urban și șase în mediul rural.

Ultima oră