care sunt cele mai ”mari” sărbători din luna noiembrie în românia

Luna noiembrie 2024 aduce o serie de sărbători semnificative în Calendarul ortodox, incluzând zile cu cruce roșie și neagră. Printre cele mai importante sărbători se numără Soborul Sfinților Mihail și Gavril, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului și Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, scrie ȘtirileKanalD.

care sunt cele mai ”mari” sărbători din luna noiembrie în românia

Iată principalele sărbători din noiembrie:

  • 8 noiembrie: Soborul Sfinților Mihail și Gavril, o zi de mare sărbătoare dedicată arhanghelilor, protecția credincioșilor și mesagerii lui Dumnezeu, marcată de slujbe speciale.
  • 21 noiembrie: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, comemorând momentul când aceasta a fost dusă la Templul din Ierusalim de părinții săi, Ioachim și Ana.
  • 30 noiembrie: Sfântul Apostol Andrei, considerat protector al României, este sărbătorit cu tradiții și obiceiuri specifice.

De asemenea, luna noiembrie începe cu Moșii de toamnă pe 2 noiembrie, o zi dedicată pomenirii celor adormiți, și marchează Începutul Postului Nașterii Domnului pe 15 noiembrie. Această perioadă de post va dura până la Crăciun, oferind credincioșilor ocazia de a se pregăti spiritual pentru sărbătoarea Nașterii lui Hristos.

Printre zilele cu cruce neagră, se remarcă Sfântul Nectarie (9 noiembrie), Sfântul Mina (11 noiembrie) și Sfântul Ioan Gură de Aur (13 noiembrie), zile dedicate cinstirii sfinților și reflectării asupra învățăturilor lor.

Ultima oră