a început procesul criminalilor lui adrian kreiner. fiica afaceristului ucis la sibiu, prezentă în sală (video)

Luni, 28 octombrie, la Tribunalul Alba a început procesul celor doi inculpați în cazul crimei brutale care a zguduit Sibiul anul trecut, în urma căreia omul de afaceri Adrian Kreiner și-a pierdut viața.

Laurențiu Ghiță și Marian Minae, arestați preventiv și încarcerați la Penitenciarul Aiud, au apărut în fața instanței, alături de avocații lor, pentru prima ședință de judecată. Cel de-al treilea suspect, Costinel Cosmin Zuleam, principalul acuzat, se află în continuare pe lista celor mai căutați infractori din România și este dat în urmărire internațională, scrie Alba24.

a început procesul criminalilor lui adrian kreiner. fiica afaceristului ucis la sibiu, prezentă în sală (video)

Fiica lui Kreiner, față în față cu atacatorii omului de afaceri

În sala de judecată, fiica victimei, Vanesa Kreiner, și-a privit în ochi cei doi presupuși atacatori, cei care în noaptea fatidică a crimei au pătruns în casa sa, i-au amenințat familia și i-au schimbat viața pentru totdeauna. Vanesa a asistat la ședința de judecată, retrăind momentele de teroare din acea noapte în care, după ce s-a ascuns cu un briceag într-un dulap, a fost găsită și amenințată cu un pistol la tâmplă.

Prima ședință de judecată a debutat cu o confruntare între avocatul inculpaților, Daniel Oțel, și procurorul de caz, Octavia Guș, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Dosarul pentru omor calificat și tâlhărie calificată a fost însă amânat, la cererea avocatului părții vătămate, care nu a putut fi prezent la proces. Astfel, judecarea acestui dosar urmează să fie reluată pe 8 noiembrie.

CITEȘTE ȘI Ce scrie pe piatra funerară a lui Adrian Kreiner. Iubita omului de afaceri sibian ucis vrea să fie înmormântată alături de el (foto, video)

La cererea avocatului Daniel Oțel, instanța a analizat posibilitatea înlocuirii măsurii de arest preventiv pentru Minae și Ghiță cu arestul la domiciliu, susținând că cei doi se află în detenție preventivă de peste opt luni și că pot fi supravegheați electronic. În pledoaria sa, Oțel a adus acuzații procurorilor din Sibiu, susținând că rechizitoriul acestora se bazează pe „speculații și povești” nesusținute de probe clare.

Procurorul de caz, Octavia Guș, a subliniat că rechizitoriul a trecut de camera preliminară și că fiecare probă prezentată în dosar este solid fundamentată. Mai mult, aceasta a atras atenția că inculpații au fugit din țară după comiterea faptei, fiind capturați în Scoția și Irlanda, și a insistat ca aceștia să rămână în arest preventiv, având în vedere pericolul social pe care îl reprezintă.

YouTube video

Detaliile Crimei – Detalii,aici 

Crima, comisă pe 6 noiembrie 2023, a fost săvârșită cu o violență extremă. Cei trei suspecți au supravegheat casa lui Kreiner timp de două zile înainte de atac, dintr-o clădire nelocuită de vizavi. După ce au pătruns în locuință, aceștia l-au imobilizat pe om de afaceri și l-au supus unei torturi brutale. După ce au furat ceasuri de colecție în valoare de peste 200.000 de euro, unul dintre atacatori l-a asfixiat pe Adrian Kreiner, cauzându-i decesul.

Un fragment de ambalaj de cafea, găsit la locul faptei și analizat de Institutul Național de Criminalistică, a fost crucial pentru identificarea lui Zuleam, acesta fiind deja cunoscut pentru infracțiuni comise în Europa. Profilul său genetic a fost identificat în baza de date europeană, iar autoritățile au putut astfel să ajungă la ceilalți complici, Ghiță și Minae.

Ce urmează în proces

Deși procesul pentru omor a fost amânat, instanța a stabilit următoarea înfățișare pentru 8 noiembrie. În continuare, cei doi inculpați arestați susțin că rolul lor a fost unul secundar, fiind „complici”, iar Zuleam este cel care ar fi comis omorul.

Într-o declarație oferită presei, avocatul lor a subliniat că inculpații intenționează să depună mărturie pentru a „clarifica circumstanțele” evenimentelor din noaptea crimei.

Ultima oră