viaductul boița de pe autostrada sibiu - pitești, prinde contur. va avea 700 de metri
foto Economica.net

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a publicat joi noi imagini de pe șantierul viaductului Boița, o lucrare impresionantă construită de asocierea Mapa – Cengiz în cadrul secțiunii 2 a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, pe tronsonul Boița – Cornetu, lung de 31,33 km. Viaductul, ce va măsura 700 de metri lungime, este prima structură de pe acest lot și marchează începutul construcției în zonă.

viaductul boița de pe autostrada sibiu - pitești, prinde contur. va avea 700 de metri

În august, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța finalizarea forajelor pentru pilonii fundației, care însumează 600 de metri, iar acum DRDP Brașov confirmă că turnarea coloanelor forate și a fundației din beton a început în culeea dinspre Sibiu, relatează portalul de știri Economica.

Pentru a permite accesul echipelor și utilajelor de construcție, în vara acestui an, circulația pe Valea Oltului a fost restricționată temporar pe timpul zilei, perioadă în care antreprenorul a defrișat 10 hectare de pădure din zonele critice și a stabilit rutele necesare pentru lucrările de mare amploare.

Viaducte, Tuneluri și Poduri pe Autostrada Transcarpatică

Secțiunea 2 Boița – Cornetu va include:

  • 49 de poduri și viaducte;
  • 7 tuneluri cu lungimi între 250 m și 1590 m;
  • un ecoduct de 210 metri în zona Lazaret, care va traversa râul Olt, calea ferată și DN7.

Autostrada Sibiu – Pitești, cu o lungime totală de 122 km și parte din Coridorul Pan-european de Transport IV, va conecta Vestul și Centrul României la rețeaua europeană de autostrăzi.

Ultima oră