zeci de proprietari de imobile din centrul sibiului amendați pentru că le-au lăsat în paragină

Consiliul Local Sibiu a discutat, în cadrul ultimei ședințe, raportul de activitate al Serviciului Public de Poliție Locală pe trimestrul al III-lea al anului 2024. Acest raport, prezentat de primarul orașului, se concentrează pe măsurile luate împotriva terenurilor neîngrijite și a imobilelor neîntreținute din municipiu. Verificările s-au desfășurat pe parcursul lunilor iulie-septembrie și au implicat o colaborare strânsă cu alte instituții locale.

zeci de proprietari de imobile din centrul sibiului amendați pentru că le-au lăsat în paragină

 

Controale pe 37 de străzi, zeci de terenuri neîngrijite identificate

În urma controalelor efectuate de Poliția Locală, în colaborare cu o comisie mixtă formată pe baza unei dispoziții a Primarului Municipiului Sibiu, au fost verificate 37 de străzi din oraș. Pe parcursul acestor inspecții, au fost identificate 40 de terenuri situate în intravilanul municipiului care se aflau într-o stare de neîngrijire.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 297/2021, proprietarii acestor terenuri au fost somați să curețe și să igienizeze proprietățile. În urma somațiilor transmise, 31 dintre acești proprietari au luat măsurile necesare și au curățat terenurile.

zeci de proprietari de imobile din centrul sibiului amendați pentru că le-au lăsat în paragină

Sancțiuni pentru imobile neîntreținute în Centrul Istoric

Pe lângă terenurile neîngrijite, Poliția Locală a constatat și mai multe cazuri de imobile neîntreținute în zona Centrului Istoric al Sibiului. În conformitate cu HCL nr. 210/2001, care obligă proprietarii să întrețină și să repare imobilele, s-au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în acest caz a fost de 31.000 lei, vizând proprietarii clădirilor care nu au respectat aceste obligații legale.

Ultima oră