un tânăr a paralizat din cauza unui virus misterios. medicii luptă pentru recuperarea lui
foto - Digi24.ro

Un caz medical rar și grav i-a provocat unui tânăr de 27 de ani paralizie totală, după ce acesta a început brusc să nu-și mai simtă mâinile și picioarele. În câteva zile, starea lui s-a deteriorat rapid, ajungând la terapie intensivă. Medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni au fost nevoiți să-i anunțe familia că șansele de supraviețuire sunt minime.

un tânăr a paralizat din cauza unui virus misterios. medicii luptă pentru recuperarea lui

Simptomele au fost provocate de un virus necunoscut, iar starea pacientului părea fără speranță. Mama tânărului a povestit cum fiul ei, perfect sănătos până în luna mai, a început să simtă dureri puternice în mâini și picioare, fiind internat în 5 spitale diferite înainte să ajungă la Bagdasar Arseni.

„Mi-au spus că e posibil să nu mai apuce dimineața”, a declarat mama tânărului, în timp ce acesta devenea tot mai slăbit și își pierdea capacitatea de a respira și de a înghiți, relatează Digi24.

Medicii nu au putut identifica virusul exact, dar suspectează o infecție virală „hit and run” – un virus care a lovit rapid și apoi a dispărut. După trei luni de eforturi intense din partea echipei medicale, tânărul a făcut progrese semnificative, reușind să meargă pe distanțe mici cu ajutorul unui cadru.

Deși recuperarea completă este încă un drum lung, tânărul va fi externat în curând. Totuși, din cauza restricțiilor impuse de Casa de Asigurări de Sănătate, care decontează doar patru săptămâni de recuperare, procesul de tratament va trebui fragmentat, prelungind astfel perioada de recuperare.

Acest caz subliniază provocările întâmpinate de pacienți și medici în fața afecțiunilor virale necunoscute, dar și limitările sistemului medical românesc în ceea ce privește recuperarea de lungă durată.

Ultima oră