incendiu în pădure la gura râului. oamenii cer să se intervină cu elicopterul (video, foto)

Un incendiu puternic a izbucnit în pădure la Gura Râului, iar localnicii își arată îngrijorarea, cerând să fie trimis un elicopter la intervenție. „O să dureze trei săptămâni să îl stingă”, a spus un om. 

incendiu în pădure la gura râului. oamenii cer să se intervină cu elicopterul (video, foto)

video
play-sharp-fill
Peste 20 de pompieri se află în pădurea de la Gura Râului pentru a lichida un incendiu ce afectează o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați.

„Pompierii militari sibieni intervin în aceste momente pe raza localității Gura Râului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la litiera pădurii. La fața locului sunt mobilizați peste 20 de pompieri cu următoarele mijloace tehnice:⁠ ⁠o autospecială de stingere, ⁠trei autospeciale de primă intervenție și comandă,⁠ ⁠o autospecială suport pentru monitorizarea și conducerea echipelor de intervenție și ⁠o autospecială pentru muncă operativă”, a transmis joi după-amiază Raluca Marcu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

incendiu în pădure la gura râului. oamenii cer să se intervină cu elicopterul (video, foto) incendiu în pădure la gura râului. oamenii cer să se intervină cu elicopterul (video, foto)

La fața locului intervin și SVSU Gura Râului și Ocolul Silvic. Zona este una greu accesibilă. Localnicii își arată îngrijorarea și cer ca la fața locului să fie trimis și un elicopter. „Arde pădurea la Gura Râului, (…) să trimită elicopter, că e chiar lângă lac… O să dureze trei săptămâni până îl sting”, a scris un cititor miercuri seara.

incendiu în pădure la gura râului. oamenii cer să se intervină cu elicopterul (video, foto) incendiu în pădure la gura râului. oamenii cer să se intervină cu elicopterul (video, foto) incendiu în pădure la gura râului. oamenii cer să se intervină cu elicopterul (video, foto)

Ora de Sibiu a luat legătura cu reprezentanții ISU Sibiu încă de miercuri seara, când incendiul a fost semnalat de un cititor. ISU a explicat că miercuri a avut loc un incendiu, dar a fost minor, motiv pentru care a fost stins cu rapiditate. Joi însă arde litiera pădurii într-o altă zonă. „Incendiul se manifestă în prezent pe o suprafață de aproximativ 2000 de mp. Intervenția este în desfășurare”, a precizat Marcu.

Ultima oră