drumuri blocate pentru o razie de amploare la ocna sibiului, șura mică, păuca și loamneș. un hoț a căzut în ”plasa” poliției (video)

Polițiștii din Sibiu au desfășurat o amplă acțiune în Ocna Sibiului și comunele arondate: un tânăr reținut pentru furt calificat

drumuri blocate pentru o razie de amploare la ocna sibiului, șura mică, păuca și loamneș. un hoț a căzut în ”plasa” poliției (video)
video
play-sharp-fill

Pe 23 octombrie, între orele 09:00 și 12:00, polițiștii din Sibiu au organizat o razie de amploare în orașul Ocna Sibiului și comunele arondate (Șura Mică, Păuca și Loamneș), cu scopul de a asigura un climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Acțiunea a avut și rolul de a continua cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În cadrul acestei operațiuni, efective sporite de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, economic, arme, explozivi și substanțe periculoase au fost mobilizate. La acțiune au participat și echipaje canine, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Rezultatele acțiunii: controale, sancțiuni și reținerea unui tânăr pentru furt calificat

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au legitimat 125 de persoane și au oprit pentru control 93 de autovehicule. În plus, au fost verificate 9 societăți comerciale, în timp ce alte activități specifice au fost desfășurate pe linie de poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice și pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase.

În cadrul verificărilor, 50 de conducători auto au fost testați pentru consumul de alcool și/sau substanțe psihoactive. Un șofer a fost depistat cu o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 19.000 de lei, au retras 3 certificate de înmatriculare și au reținut 2 permise de conducere.

Un tânăr din Ocna Sibiului, reținut pentru furt calificat

În urma controalelor efectuate, polițiștii au identificat un tânăr de 22 de ani, din Ocna Sibiului, suspectat că, în perioada 10-15 octombrie a.c., ar fi pătruns într-o anexă a unui imobil din localitate, de unde a sustras mai multe bunuri și scule electrice. Prejudiciul total creat în urma acestei activități infracționale se ridică la suma de 4.500 de lei.

O parte dintre bunurile sustrase au fost recuperate de polițiști și returnate proprietarului. În baza probelor administrate, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Ultima oră