controale ale poliției locale în zeci de magazine din sibiu. au confiscat venituri în valoare de aproape 1,5 milioane lei

Compartimentul Control Comercial din cadrul Poliției Locale Sibiu a verificat 467 de societăți comerciale. Dintre acestea, 53 au primit măsura complementară de suspendare a activității, iar 5 firme au fost sancționate cu confiscarea veniturilor, în valoare totală de 1.431.725 lei. Cele mai frecvente abateri au fost legate de desfășurarea activității fără acord de funcționare, nerespectarea orarului de funcționare și fumatul în spații publice închise.

controale ale poliției locale în zeci de magazine din sibiu. au confiscat venituri în valoare de aproape 1,5 milioane lei

În total, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, însumând 86.200 lei. Polițiștii locali au intervenit și în cazurile în care au întâmpinat obstrucționări în timpul controalelor de la nivelul societăților comerciale.

 

Prevenirea consumului de alcool la evenimente sportive

Un alt aspect important al activității Poliției Locale Sibiu a fost prevenirea consumului de alcool în proximitatea evenimentelor sportive. În acest sens, Compartimentul Control Comercial a desfășurat 11 acțiuni în apropierea Stadionului Municipal și a Sălii Sporturilor Transilvania. Aceste măsuri au avut scopul de a preveni incidentele și de a asigura un mediu sigur pentru participanții la evenimente.

 

Combaterea comerțului stradal neautorizat

Una dintre prioritățile Poliției Locale a fost și combaterea comerțului stradal neautorizat, o problemă constantă în mai multe zone ale orașului. În acest sens, s-au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.100 lei. Zonele în care s-au depistat cele mai multe astfel de activități ilegale au fost: strada Semaforului, Calea Turnișorului, Calea Gușteriței, strada Nicolae Bălcescu, Piața Mare și Calea Dumbrăvii.

Ultima oră