amendă uriașă pentru linkedin. depășește 300 de milioane euro
Sursă foto Wikipedia

Platforma de social media profesională LinkedIn, deținută de gigantul american Microsoft, a fost amendată joi de UE cu 310 milioane de euro pentru că a încălcat Regulamentul general european privind protecția datelor (GDPR) cu privire la publicitatea direcționată, potrivit AFP, relatează Mediafax.

amendă uriașă pentru linkedin. depășește 300 de milioane euro

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC), care acționează în numele Uniunii Europene în urma unei plângeri depuse în 2018 de asociația franceză La Quadrature du Net, a considerat în special că „consimțământul obținut de LinkedIn” de la utilizatori pentru utilizarea datelor lor „nu a fost dat în mod liber”.

Dincolo de amendă, prima în UE pentru LinkedIn, CPD îi cere rețelei de socializare „să modifice prelucrarea (datelor) în conformitate” cu GDPR. Decizia completă a comisiei va fi publicată ulterior.

Analiza comportamentală și publicitatea direcționată se referă la utilizarea informațiilor furnizate, deduse sau observate despre un utilizator pentru a-i oferi acestuia reclame personalizate. În 2018, asociația pentru protecția utilizatorilor La Quadrature du Net a inițiat cinci acțiuni colective împotriva LinkedIn (Microsoft), precum și Google, Apple, Facebook și Amazon, acuzându-le că exploatează ilegal datele personale ale utilizatorilor lor.

Ultima oră