evenimente speciale la sibiu cu ocazia zilei armatei româniei

Cu ocazia Zilei Armatei României, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu autoritățile publice locale și diverse asociații, vor organiza vineri, 25 octombrie 2024, o ceremonie specială. Aceasta va avea loc la ora 10.00, la „Monumentul ostașului din toate timpurile”, situat în faţa Cercului Militar din Sibiu.

evenimente speciale la sibiu cu ocazia zilei armatei româniei

evenimente speciale la sibiu cu ocazia zilei armatei româniei evenimente speciale la sibiu cu ocazia zilei armatei româniei

Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la eliberarea orașului Carei, ultimul teritoriu sub ocupație străină, un moment istoric ce a avut loc la 25 octombrie 1944. Această dată a devenit simbolică pentru curajul și sacrificiul militarilor români, inspirând generații întregi. În aceeași zi, la ora 12.00, va avea loc o manifestare similară la „Troița lui Mihai Viteazul” din Șelimbăr, în contextul împlinirii a 425 de ani de la Bătălia de la Șelimbăr.

În plus, în perioada 25 octombrie – 4 noiembrie, cei interesați pot vizita o expoziție fotodocumentară dedicată acestor evenimente, organizată în holul central al Cercului Militar din Sibiu.

În mesajul său cu ocazia acestei sărbători, Comandantul Garnizoanei Sibiu, Gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, a transmis urări de sănătate și împliniri profesionale tuturor militarilor din garnizoană și familiilor acestora, subliniind importanța tradiției militare și a contribuției acestora la siguranța națională.

„GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI!” a concluzionat acesta, reafirmând angajamentul față de valorile și sacrificiile militarilor români.

evenimente speciale la sibiu cu ocazia zilei armatei româniei

Ultima oră