bucureșteni reținuți după ce au folosit acte false ca să ia credite de peste 100.000 de lei de la o bancă din sibiu (video)

Operațiunea Jupiter a continuat, miercuri, cu sute de percheziții în toată țara, fiind vizate grupările specializate în diferite tipuri de infracțiuni. Polițiștii sibieni au avut și eu o dimineață de foc, efectuând descinderi la doi bucureșteni acuzați de fals informatic. 

bucureșteni reținuți după ce au folosit acte false ca să ia credite de peste 100.000 de lei de la o bancă din sibiu (video)

video
play-sharp-fill
În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 22 octombrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de fals informatic, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Ialomița.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada martie – octombrie 2024, doi bărbați, de 44, respectiv 50 de ani, ambii din municipiul București, ar fi accesat mai multe credite din partea unei societăți specializate, cu sediul social în municipiul Sibiu, prin utilizarea unor cupoane de pensie și a unor extrase de cont false. Prin activitatea infracțională a persoanelor în cauză s-a creat un prejudiciu în valoare de 107.341 de lei”, informează reprezentanții IPJ Sibiu.

În urma celor cinci percheziții domiciliare efectuate, polițiștii au ridicat mai multe dispozitive electronice și telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii din Sibiu au luat măsura reținerii celor doi bărbați, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale, precum și de sprijinul polițiștilor de investigații criminale și al criminaliștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița. 

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultima oră