au ajuns primele microbuze destinate școlilor din județul sibiu (foto)

Flota verde de microbuze electrice dedicată transportului școlar din județul Sibiu crește constant! Consiliul Județean a primit primele 20 de microbuze școlare, fiecare având o capacitate de 8+1 locuri. Aceste vehicule sunt în curs de recepționare, iar în perioada următoare va avea loc instruirea conducătorilor auto.

au ajuns primele microbuze destinate școlilor din județul sibiu (foto)

Achiziția acestor microbuze face parte dintr-un lot de 56 de vehicule, finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), destinate elevilor navetiști. Din cele 56 de microbuze, 41 vor avea o capacitate de 8+1 locuri, iar 15 vor fi de 16+8 locuri.

Microbuzele sunt echipate cu facilități moderne, inclusiv climatizare, sistem de ancoraj pentru elevii cu dizabilități, rampe electrice de acces, truse de prim ajutor și stații de sonorizare. Recepția microbuzelor de 8+1 locuri va fi urmată de un instructaj, înainte de predarea acestora către primării.

au ajuns primele microbuze destinate școlilor din județul sibiu (foto) au ajuns primele microbuze destinate școlilor din județul sibiu (foto) au ajuns primele microbuze destinate școlilor din județul sibiu (foto)

Ultima oră