a început sezonul virozelor. sunt peste 1600 de cazuri la sibiu

În perioada 7-13 octombrie, județul Sibiu a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS), conform datelor centralizate de furnizorii de servicii medicale. Astfel, au fost raportate 1616 cazuri, comparativ cu 1340 în săptămâna anterioară. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt copiii cu vârste între 5-14 ani și adulții tineri cu vârste între 15-49 ani, fiind semnalate și 41 de internări, dintre care 24 au fost la sugari cu vârste de până la 1 an.

a început sezonul virozelor. sunt peste 1600 de cazuri la sibiu

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 275 de pneumonii, o ușoară creștere față de 274 de cazuri raportate anterior. De asemenea, a fost raportat primul caz de gripă internat, neconfirmat de laborator.

Autoritățile recomandă respectarea măsurilor de igienă personală, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor și utilizarea batistelor de unică folosință pentru tuse și strănut. Se subliniază importanța unui stil de viață sănătos, care include o alimentație bogată în legume și fructe, odihnă suficientă și mișcare, dar și evitarea aglomerațiilor în spațiile publice. Utilizarea măștilor de protecție este încurajată în cazul în care nu se pot evita aglomerările.

De asemenea, se reiterează îndemnul de a continua vaccinarea antigripală, în special pentru persoanele din grupuri vulnerabile, cum ar fi cei cu vârsta de peste 65 de ani, gravidele, copiii și persoanele cu afecțiuni cronice respiratorii sau cardiace. Vaccinarea este recomandată să fie realizată cât mai devreme, pentru a asigura o eficiență maximă, dar se poate continua și pe tot parcursul sezonului de toamnă și iarnă.

Ultima oră