sistem de management anti-mită implementat la spitalul din sibiu la care un medic a fost reținut pentru luare de mită
foto Arhivă

Conducerea Spitalului CF Sibiu a demarat primii pași pentru implementarea standardului internațional pentru Sistemul de Management Anti – Mită. Această măsură a fost luată după ce un medic de la Spitalul CF a fost reținut de polițiști, după ce a luat mită de la mai mulți pacienți.

sistem de management anti-mită implementat la spitalul din sibiu la care un medic a fost reținut pentru luare de mită

Reprezentanții Spitalului General CF Sibiu transmit că a fost demarată implementarea standardului internațional pentru Sistemul de Management Anti- Mită, elaborat cu ajutorul Structurii ISO de nivel înalt, în vederea certificării acestui sistem. „Prin certificarea și menținerea unui sistem de management anti-mită, în conformitate cu cerințele standardului ISO 37001:2016, vrem să demonstrăm angajamentul de a desfășura activități corecte, legale și transparente. Ne dorim să existe garanția că Spitalul General CF Sibiu este demn de încredere și se opune mitei”, transmite conducerea Spitalului CF Sibiu.

Reamintim că Liliana Coldea, în prezent medic la Spitalul CF din Sibiu, a fost reținută joi de polițiști, fiind acuzată de luare de mită. Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada iunie – august 2024, aceasta ar fi luat de la pacienții consultați în spital atât bani, cât și bunuri, cu titlu de mită, pentru a facilita accesul la servicii medicale. 

Citește și: Medicul Liliana Coldea contestă măsura arestului preventiv. E acuzată de luare de mită de la pacienți

Ultima oră