vești bune de la meteorologi. ce se întâmplă cu vremea în următoarele 2 săptămâni
Foto Facebook Muzeul Astra

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, între 21 octombrie și 3 noiembrie, indicând o evoluție variată a temperaturilor, urmată de o creștere a probabilității de ploi spre finalul lunii, relatează Digi24.

vești bune de la meteorologi. ce se întâmplă cu vremea în următoarele 2 săptămâni

În prima săptămână din interval, temperaturile diurne vor rămâne relativ constante, cu medii de 17-18 grade Celsius, ceea ce înseamnă o vreme plăcută pentru această perioadă a anului. Noaptea, însă, temperaturile vor înregistra o ușoară creștere. După ce în primele zile mediile nocturne se vor situa în jurul valorilor de -1 până la 0 grade, ele vor urca la 4 grade spre mijlocul săptămânii.

În cea de-a doua săptămână a intervalului, se va resimți o răcire treptată. Maximele diurne vor scădea la valori de 11-12 grade Celsius, iar minimele nocturne vor ajunge la 1-2 grade. Începând cu 31 octombrie, șansele de ploaie vor crește considerabil, marcând o schimbare semnificativă a vremii în regiune.

Vremea la munte

La altitudini mai mari, temperaturile vor avea o tendință clară de scădere pe tot parcursul intervalului. Pe 22 octombrie, maximele vor atinge 14 grade, dar spre începutul lunii noiembrie, acestea vor coborî la 5 grade. Minimele vor urma aceeași tendință, scăzând de la 5 grade, pe 23 octombrie, până la -1 grad în primele zile ale lunii noiembrie.

Meteorologii avertizează că, după 30 octombrie, probabilitatea de precipitații va crește și în zona montană, ceea ce ar putea aduce ploi sau chiar ninsori la altitudini mai mari, având în vedere scăderea treptată a temperaturilor.

Ultima oră