raluca turcan apostrofată de un spectator la gala astra film festival. ministra culturii i-a răspuns elegant (video)

Raluca Turcan, ministra Culturii, a fost prezentă la Gala de deschidere a Astra Film Festival. Discursul acesteia a fost întrerupt de un spectator, care a apostrofat-o. Turcan a gestionat situația și i-a dat un răspuns elegant. 

raluca turcan apostrofată de un spectator la gala astra film festival. ministra culturii i-a răspuns elegant (video)

Festivalul Astra Film Festival a debutat, duminică seara, în cadrul unui eveniment de gală ce a avut loc la Sala Thalia. Iubitori de film documentar, invitați de seamă și personalități din lumea culturală au luat parte la eveniment, printre aceștia numărându-se și Raluca Turcan, ministra Culturii. 

video
play-sharp-fill
„Încep cu o mărturisire. În fiecare an aștept cu mare drag, interes, emoție fiecare ediție a Astra Film Festival pentru că în contextul cinematografiei românești filmul documentar are o importanță…”, a început ministra Culturii discursul, fiind întreruptă de un spectator. „Lăsați, doamnă, discursul, că ne-am săturat. Huo!”, a exclamat spectatorul. 

Prezentatoarea TV Amalia Enache, cea care a prezentat gala de deschidere a festivalului, a intervenit pentru a detensiona situația. „Numai puțin vă întrerup. Să știți că tocmai de aceea ne adunăm la festival. Acceptăm toate opiniile, dar, de asemenea, vă rog foarte mult să respectăm personalitatea invitată astăzi de către noi, un susținător al acestui festival. Vă mulțumim, doamna ministru”, a spus Amalia Enache, care i-a dat cuvântul Ralucăi Turcan. 

Spectatorul a continuat, în schimb, să o apostrofeze. „Din banii românilor faceți campanie”, a continuat bărbatul. 

Raluca Turcan și-a continuat ulterior discursul, explicând care este rolul ei pe scenă la deschiderea Astra Film Festival. „Să știți că eu sunt obișnuită fiind în lumea aceasta care seamănă așa cu o lume canibalică. Am întâlnit toate opțiunile, dar de fiecare dată am considerat că argumentul trebuie să primeze. Iar argumentul că sunt un prieten și susținător al acestui festival, sincer și nedisimulat, este faptul că în momentul de față România are 5 proiecte strategice, din care două sunt la Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru și Astra Film Festival. Ce înseamnă asta? Finanțare predictibilă peste un anumit plafon, astfel încât acest festival să se poată realiza, să atragă, ediție cu ediție, profesioniști de excepție și cu toții să fim provocați de temele ridicate, de semnele de întrebare despre trecut și despre viitor”, a replicat elegant Raluca Turcan. 

Citește și: Seară încărcată de emoții la Gala Astra Film Festival. 100 de filme vor rula la Sibiu în perioada evenimentului

Ultima oră