pictura unei biserici din județul sibiu, sfințită de mitropolitul ardealului

În Duminica a 23-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit pictura Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Broșteni, județul Sibiu. Ierarhul a liturghisit alături de un sobor de preoți și diaconi, iar credincioșii din localitate au participat în număr mare la slujba de sfințire a picturii interioare și a iconostasului, scrie ziarullumina.

pictura unei biserici din județul sibiu, sfințită de mitropolitul ardealului

Slujba a marcat finalizarea lucrărilor de înfrumusețare a lăcașului de cult, informează Mitropolia Ardealului. După sfințire, credincioșii s-au rugat împreună cu soborul slujitor condus de IPS Mitropolit Laurențiu.

În cuvântul său de învățătură, ierarhul a explicat Evanghelia citită în acea zi, referindu-se la minunea vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor. „În loc să-I spună Mântuitorului «rămâi cu noi», au zis: «Du-te de la noi!» Singurul care a rămas lângă El a fost cel vindecat,” a subliniat mitropolitul, evidențiind transformarea acestuia dintr-un om posedat într-un apostol al lui Hristos.

Preotul paroh Toader Vintilă a mulțumit Înaltpreasfințitului pentru binecuvântarea adusă comunității din Broșteni, amintind de sprijinul primit din partea localnicilor pentru finalizarea lucrărilor. Cu această ocazie, preotul a fost hirotesit iconom pentru activitatea sa pastorală și administrativă.

De asemenea, IPS Mitropolit Laurențiu a acordat acte de cinstire primarului comunei Păuca, Nicolae Dancu, și binefăcătorilor bisericii parohiale. În aceeași zi, mitropolitul a vizitat o biserică aflată în construcție în localitatea Păuca pentru a verifica stadiul lucrărilor la pictura care va împodobi lăcașul de cult.

pictura unei biserici din județul sibiu, sfințită de mitropolitul ardealului

Ultima oră