ipj deschide o anchetă după ce victimele accidentului de la intrarea în sibiu au acuzat polițiștii că i-au folosit drept „scuturi umane”

IPJ Sibiu analizează modul în care au intervenit polițiștii pentru oprirea elvețianului drogat și fără permis, după ce au fost acuzați de victimele accidentului că le-au folosit drept „scuturi umane”. 

ipj deschide o anchetă după ce victimele accidentului de la intrarea în sibiu au acuzat polițiștii că i-au folosit drept „scuturi umane”

Un cetățean străin, din Elveția, în vârstă de 19 ani, a fost implicat duminică în două accidente rutiere în județul Sibiu, după ce a furat o mașină din Făgăraș. Polițiștii au fost alertați la scurt timp că autoturismul în cauză a fost sustras, fiind observat pe DN1 în zona Hula Bradului. Oamenii legii au pornit în urmărirea șoferului, care nu a oprit la semnalele acestora, gonind pe șosele până la Șelimbăr. 

Individul a provocat două accidente, unul dintre ele mai grav, soldat cu rănirea a trei persoane. Una dintre victimele evenimentului a criticat modul în care au acționat polițiștii, acuzând că i-au folosit drept „scuturi umane”. 

Citește și: Accidentul produs de un elvețian drogat și fără permis la Sibiu. Victimele acuză polițiștii: „Ne-au folosit drept scuturi umane”

În urma acestor acuzații, pentru a stabili dacă au existat sincope în modul de acțiune a polițiștilor, IPJ va analiza misiunea agenților. 

„Toate aspectele care privesc modul de intervenție a polițiștilor pentru interceptarea în trafic și reținerea unui bărbat suspectat de săvârșirea unei infracțiuni de furt, comise în județul Brașov, sunt supuse unei analize atent desfășurate la nivelul instituției noastre. 

Subliniem faptul că în niciun caz, prin modul de acțiune, polițiștii nu au folosit mașini ale participanților la trafic pentru oprirea șoferului urmărit. 

Întreaga misiune, din momentul observării mașinii suspecte în trafic pe DN 1, Hula Bradului și până la prinderea bărbatului care o conducea, s-a derulat contra cronometru, iar polițiștii aflați în urmărire au avut ca obiectiv prioritar siguranța celorlalți participanți la trafic. 

Este regretabil faptul că participanți la trafic au avut de suferit în urma acestei misiuni și, pentru a stabili dacă au fost sau nu sincope în modul de acțiune a polițiștilor, modul de intervenție este analizat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională și Serviciului Rutier. În funcție de concluziile care reies în urma acestei analize, vor fi dispuse măsuri în consecință”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Ultima oră