interes din arabia saudită pentru un mijlocaș de la fc hermannstadt
Foto: FC Hermannstadt

Mijlocașul echipei FC Hermannstadt, Alessandro Murgia (28 ani) a intrat în atenția unei echipe din Arabia Saudită, dar este și pe lista celor de la Rapid București. 

interes din arabia saudită pentru un mijlocaș de la fc hermannstadt

Evoluțiile bune din startul acestui sezon l-au adus pe italianul Murgia în atenția unui club din Arabia Saudită, și a Rapidului.  În vară, când a prelungit acordul de împrumut al jucătorului de la Spal (Italia), FC Hermannstadt a inserat în contract și o clauză prin care îl poate cumpăra definitiv pe experimentatul mijlocaș.

Produs al celor de la Lazio, mijlocașul italian a fost cedat în 2019 la SPAL în schimbul a 4 milioane de euro, iar în sezonul 2021/2022 a evoluat pentru Perugia. Murgia a adunat 14 selecții și un gol la naționala U21 a Italiei.

CITEȘTE ȘI: FC Hermannstadt a scumpit biletele pentru meciul cu Dinamo București

FC Hermannstadt îl va vinde probabil în iarnă pe Ianis Stoica în SUA, contra unei sume de circa 1,3 milioane de euro. Dacă echipa se va redresa în clasament, este posibilă și o cedare a lui Murgia, în funcție de ofertă. Sibienii pot activa clauza de cumpărare a italianului și apoi îl pot vinde la un preț mai mare.

În cazul în care FC Hermannstadt rămâne în subsolul clasamentului, cel mai probabil Sibiul îl va păstra pe italian și pentru a doua parte a sezonului actual. ”Așa am procedat și în cazul lui Paraschiv când l-a dorit Dinamo Kiev, deși oferta era bună, nu am pus piciorul în prag să îl vindem, pentru că era nevoie de el la echipă. Nu suntem disperați să vindem în iarnă, probabil va pleca doar Ianis Stoica” au spus oficialii de la FC Hermannstadt.

Deși prin experiența sa trebuia să dea tonul revenirii la FC Hermannstadt, Murgia a dezamăgit în ultimul joc, cel de la Buzău, unde a comis un penalty fără sens în finalul primei reprize. Apoi, în partea secundă, mijlocașul a fost foarte nervos și a încasat un galben, după ce și-a împins un adversar.

În acest sezon, Sandro Murgia a jucat în toate cele 13 jocuri de Superliga pentru FC Hermannstadt, reușind 3 goluri.

 

Ultima oră