Peste 250 de sibieni au participat, în weekend, la Festivalul Recoltei. Evenimentul, care a celebrat tradițiile și consumul sustenabil, a avut loc între blocuri în două locații din Sibiu.
Sibienii care locuiesc pe străzile Muncel și Viitorului au avut parte de un weekend memorabil. Vecinii au celebrat toamna la Festivalul Recoltei, între blocuri, socializând unii cu ceilalți, degustând prăjituri de casă și must proaspăt.
„Strugurii au fost bio de la un producător din Poplaca, căruia îi mulțumim. Calitatea mustului a fost lăudată de toți participanții. Am avut prăjituri de casă făcute de doamnele din comunitate, cât și pâine prăjită cu dulceață, jumări și zacuscă aduse de vecini. Nu am fi putut avea un eveniment atât de reușit fără partenerii noștri și ținem să le mulțumim pe această cale: Club Ecvestru, SmartPizza și Soma”, spune organizatorul evenimentului menit să-i unească pe vecini.
Evenimentul a fost și pe placul celor mici, care au avut parte de activități interactive, jucându-se printre baloți de paie și pictând creativ pe frunze. Și, de departe cel mai așteptat moment de către cei mici, a fost călăritul poneiul și căluțului, care le-a adus multe zâmbete și bucurie.
Cei mari au avut și ei parte de momente relaxante, dar și de un concurs. Gospodinele au fost premiate cu o diplomă și cu un pachet de cafea, drept mulțumire că au gătit prăjituri gustoase pentru vecini.
Evenimentul a fost realizat în cele două cartiere de o mână de oameni, care își doresc să creeze o comunitate unită. „Dorința este ca numărul vecinilor implicați să crească de la un eveniment la altul”, a spus organizatorul.
Asociația „ÎntreVecini” este un deschizător de comunități și orice bloc din România poate fi finanțat să construiască o comunitate sustenabilă cu puțin ajutor. În prezent, proiectul „ÎntreVecini” reunește 30 de comunități de bloc din 14 județe ale României, care au realizat peste 60 de proiecte comunitare pentru aproximativ 9.000 de vecini implicați. Aceste proiecte includ festivaluri de cartier, grădini comunitare, concursuri sportive și sisteme de colectare selectivă la bloc. Înscrierile se pot face până în 30 octombrie și este necesar un minim de 4 persoane care să creeze un nucleu.