avalanșă de șoferi băuți la volan pe drumurile din sibiu. ”campionul” avea o alcoolemie de 1,58

Poliția Rutieră Sibiu a intensificat controalele pe drumurile din județ, iar rezultatele nu sunt îmbucurătoare. Pe 19 octombrie, au fost înregistrate trei cazuri distincte de conducere sub influența alcoolului.

avalanșă de șoferi băuți la volan pe drumurile din sibiu. ”campionul” avea o alcoolemie de 1,58

În jurul orei 19:00, pe Drumul Național 1, polițiștii au oprit un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani din Sibiu. Testarea alcoolscopică a arătat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge, iar cercetările continuă.

La aceeași dată, dar în localitatea Gusu, un alt șofer, în vârstă de 35 de ani, a fost oprit în trafic. Testul alcoolscopic a relevat o valoare de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar și în acest caz, au fost recoltate probe biologice pentru confirmarea alcoolemiei.

De asemenea, în jurul orei 20:00, pe DC 24, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Laslea, care a prezentat o alcoolemie alarmantă de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toate cele trei cazuri sunt în continuare investigate de poliție, care va aplica măsurile legale necesare. Autoritățile fac apel la conducătorii auto să nu se urce la volan după consumul de alcool și să respecte legislația rutieră pentru a asigura siguranța pe drumurile publice.

Ultima oră