ofertă de aproape 1,5 milioane euro pentru un fotbalist de la fc hermannstadt

Claudiu Rotaru, acționarul minoritar al echipei Hermannstadt, a confirmat recent că Ianis Stoica, tânărul atacant de 21 de ani, a primit o ofertă din străinătate, cu negocieri avansate pentru o posibilă transferare la o echipă din SUA. Suma vehiculată în discuții se ridică între 1.300.000 și 1.500.000 de euro, iar Rotaru a menționat că totul depinde de evoluția jucătorului până la iarnă.

ofertă de aproape 1,5 milioane euro pentru un fotbalist de la fc hermannstadt

Deși Ianis Stoica nu a avut un început de sezon foarte bun la Hermannstadt, reușind să înscrie două goluri și să ofere două pase decisive în 12 meciuri, acesta a strălucit la nivelul naționalei de tineret. Recent, el a contribuit decisiv la calificarea României U21 la Campionatul European de Tineret din 2025, marcând două goluri în victoria cu Elveția U21, scor 3-1.

Rotaru a subliniat că, deși Stoica a avut dificultăți în a-și regăsi ritmul în echipa de club, el a continuat să joace bine pentru națională, ceea ce a atras atenția unui club din SUA. „Da, suntem în discuții avansate pentru la iarnă. Acum nu mai joacă bine la noi, joacă la națională. Se întâmplă și cu el ceva, dar nu știm ce. Se întâmplă ceva cu toată echipa la noi”, a declarat Rotaru pentru iAMsport.ro.

Drumul lui Ianis Stoica de la FCSB la Hermannstadt

Ianis Stoica a început cariera sa fotbalistică la FCSB, club care l-a împrumutat la mai multe echipe pentru a-i oferi mai multe minute de joc. În ciuda vârstei fragede, el a acumulat 57 de apariții pentru seniorii lui FCSB, reușind să marcheze 10 goluri și să ofere 6 assist-uri. Totuși, la începutul anului 2024, Gigi Becali a decis să-l lase liber de contract, o mișcare care a surprins pe mulți din lumea fotbalului.

Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a subliniat că decizia lui Becali a fost o mare eroare: „Întotdeauna am avut încredere în Ianis Stoica, de când avea 16 ani. Se va vinde pe bani mulți. Mă mir cum de i-a dat drumul Gigi Becali gratis. L-a deranjat ceva pe Gigi.”

Cu toate acestea, Stoica continuă să își dezvolte cariera la Hermannstadt și ar putea face un pas important în cariera sa, cu un transfer în străinătate care l-ar putea propulsa spre noi oportunități în fotbalul internațional. Rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile și dacă transferul se va concretiza în perioada de mercato din iarnă.

Ultima oră