cutremur la buzău înregistrat sâmbătă seară

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 s-a produs sâmbătă, 19 octombrie, la ora 17:04, în județul Buzău, într-o zonă cunoscută pentru activitatea seismică, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 151,1 km, având epicentrul la aproximativ 55 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 60 km vest de Focșani, 62 km nord-vest de Buzău, 62 km est de Brașov și 80 km nord de Ploiești, notează Digi24.

cutremur la buzău înregistrat sâmbătă seară

În luna octombrie, România a înregistrat un total de 18 cutremure, cel mai semnificativ având magnitudinea 4,2, înregistrat pe 4 octombrie în județul Vrancea. În februarie 2023, județul Gorj a fost afectat de un cutremur de 5,7, care a provocat daune în peste 120 de clădiri, inclusiv 27 de unități de învățământ.

Autoritățile reamintesc populației măsurile de siguranță în caz de cutremur, inclusiv rămânerea calmă, evitarea panicii și căutarea adăpostului în locuri sigure. Recomandările includ evitarea zonelor expuse la prăbușiri și găsirea unui loc sub un birou sau masă, în cazul în care se află în interior.

Pentru cei aflați în mașini, este important să tragă pe dreapta și să rămână în vehicul până la încheierea seismului, iar în mijloacele de transport în comun, să aștepte calm finalizarea mișcărilor seismice.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să informeze publicul cu privire la eventualele evoluții seismice.

Ultima oră