„ștafeta veteranilor“ ajunge marți în mediaş (video)
foto Arhivă

În data de 22 octombrie 2024, municipiul Mediaș va găzdui evenimentul sportiv și caritabil intitulat ,,Ștafeta Veteranilor“, proiect derulat sub egida Invictus România.

YouTube video

Manifestarea, aflată la cea de-a XI-a ediție națională, se desfășoară pentru al treilea an consecutiv  în municipiul nostru și este dedicată valorilor naționale, memoriei veteranilor de război și militarilor răniți în teatrele de operații militare.

„ștafeta veteranilor“ ajunge marți în mediaş (video)

Cu acest prilej, marți 22 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, va fi organizat în Piața Corneliu Coposu un scurt ceremonial de primire a ștafetei și a startului în etapa de maraton cuprinsă între Mediaș și Târgu Mureș. Participanții vor poposi la monumentele din localitățile aflate între aceste municipii, și anume Dârlos, Curciu, Băgaciu, Gănești, Mica, Cerghid.

La nivel național, evenimentul presupune purtarea în alergare a trei ștafete, pe trei trasee diferite, denumite după culorile Drapelului Național – albastru, galben și roșu. Municipiul Mediaș este inclus în traseul galben, care a avut ca punct de plecare, în data de 15 octombrie,  orașul Giurgiu. Ștafeta se încheie în municipiul Carei, ultima localitate eliberată de pe teritoriul actual al României, la data de 25 octombrie 1944, iar cele trei trasee însumează peste 3500 de km.

„ștafeta veteranilor“ ajunge marți în mediaş (video) „ștafeta veteranilor“ ajunge marți în mediaş (video) „ștafeta veteranilor“ ajunge marți în mediaş (video)

Ultima oră