spectacol concert după odiseea lui homer, pe scena de la teatrul gong

Asociația Par Coeur în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă spectacolul – concert „Așteptându-l pe Ulise” de Cristina Juncu, după „Odiseea lui Homer”. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 octombrie și joi, 24 octombrie, de la ora 19:30. Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. 

spectacol concert după odiseea lui homer, pe scena de la teatrul gong

„Acesta e un demers relevant mai ales pentru tineri, în încercarea de a-i provoca să descopere un clasic al literaturii, într-un format mai prietenos, ușor accesibil. Concertul reinterpretează mai multe episoade din operă și constă în 12 piese reunite ca o călătorie în imaginarul acestui mit universal. Sunt nerăbdător să urmăresc, totodată, parcursul acestui proiect de la concert la un spectacol în toată regula, pe scena de la Sibiu!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu. 

„Așteptându-l pe Ulise” și-au propus să aducă în fața unui public divers, dar cu precădere tânăr, povestea lui Odiseu, cel mai isteț erou grec din Războiul Troian, cel responsabil pentru Calul Troian, cel cunoscut și ca Ulise, a cărui călătorie înspre casa și familia sa din Ithaca a durat încă pe atât cât celebrul război. Capcana tragediei se cască la fiecare colț pe parcursul primei și celei mai faimoase odisei, iar Ulise merge mereu pe muchia hybris-ului fatal, reușind totuși, fie prin istețimea sa legendară, fie cu ajutorul unora dintre zei și în pofida altora, să-și croiască drum, cu chiu cu vai, spre soția sa Penelopa și spre fiul Telemac. Aceasta este povestea pe care Sebastian Marina (Ulise), Cristina Juncu (Penelopa și toate celelalte personaje feminine), Eliza Păuna (Athena, zeița înțelepciunii) și Alexandros Raptis (Poseidon, zeul mării) o spun cu o înțelegere profundă, dar și cu foarte mult umor și candoare, în colecția de piese de pe „Așteptându-l pe Ulise”, care se constituie în scheletul unui spectacol de teatru-concert pe care echipa dorește să-l realizeze în întregime, în lunile următoare. Concertul are o durată de aproximativ 1h30min și este recomandat celor cu vârsta peste 14 ani. 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Ambele concerte au loc la sediul Teatrului „Gong” din Sibiu. Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile, iar rezervarea locurilor se poate face prin accesarea unui formular online aici sau direct la sediul Agenției de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4.

Ultima oră