investiție în zona industrială vest: kendrion automotive sibiu devine solero technologies

Miercuri, 16 octombrie 2024, în Zona Industrială Vest, a avut loc ceremonia de inaugurare sub sigla companiei Solero Technologies care a achiziționat integral divizia de automotive a grupului Kendrion, inclusiv locația din Sibiu – societatea Kendrion Automotive (Sibiu) S.R.L., păstrând toți angajații din sectorul automotive.

„Sunt onorată să vă anunț în mod oficial prezența Solero Technologies în România,  prin preluarea companiei Kendrion Automotive”, a declarat în deschidere, Andra Boboc, administratorul companiei din Sibiu.  „Prin această decizie, Solero Technologies își exprimă intenția de a continua investițiile pe plan local, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere tehnologic. În acest context, doresc să subliniez importanța continuării colaborării noastre prin proiecte win-win”.

investiție în zona industrială vest: kendrion automotive sibiu devine solero technologies

La ceremonie au sosit invitați din Statele Unite, care au participat la acest eveniment special împreună cu reprezentanți ai mediului de business din Sibiu, dar şi cu delegați din partea autorităților locale şi instituțiilor publice.

În discursul său, Andra Boboc a subliniat importanța unității în faţa dificultăților economice, s-a referit la șansele pe care le aduce integrarea în noul grup şi a apreciat implicarea fiecărui membru al acestei echipe, care se va numi Solero Technologies Sibiu. „Achiziția de către Solero Technologies aduce cu sine multe avantaje de care sunt cu adevărat încântată. În primul rând, deschide ușa către oportunități uimitoare de creștere.  În al doilea rând, acum facem parte dintr-o rețea globală cu acces la noi piețe, proiecte inovatoare și beneficiem de toate resursele unei companii renumite – Solero Technologies”, a menționat Andra Boboc.

investiție în zona industrială vest: kendrion automotive sibiu devine solero technologies

Reprezentanți din consiliul de administrație al Atar Capital (firma de investiții care a preluat Solero Technologies în urmă cu 2 ani n.r.) l-au însoțit la Sibiu pe Dr. Donald R. James, CEO Solero Technologies. Acesta s-a arătat entuziasmat de primirea făcută, şi a mulțumit celor prezenți cu un salut în limba română. A urmat apoi un scurt discurs, în care directorul american a explicat de ce este important Sibiul pe harta globală a business-ului Solero şi care sunt planurile companiei pentru următoarea perioadă.

„Solero Technologies este o companie cu o experiență vastă, dobândită în decurs de peste 100 de ani, timp în care oameni dedicați şi profesioniști au lucrat cu pasiune pentru a duce mai departe această companie. Noi, astăzi, avem responsabilitatea de a onora munca lor şi munca voastră. Suntem concentrați pe ceea ce urmează, dorim să ne dezvoltăm şi Sibiul este important pentru strategia noastră de creștere”, a spus Dr. Donald R. James.

Referindu-se la industria şi piețele la care compania se raportează, CEO-ul Solero a prezentat viziunea sa despre viitorul tehnologiilor automotive și al locației Solero din Sibiu, punând un accent deosebit pe sectorul autovehiculelor electrice și mobilitatea sustenabilă.

investiție în zona industrială vest: kendrion automotive sibiu devine solero technologies

Despre Solero Technologies
Solero Technologies este un furnizor global de sisteme de control, oferind o gamă completă de soluții de actuatoare și valve cu solenoid care sprijină numeroase sisteme auto, inclusiv transmisii și sisteme E-Drives, suspensii active, management termic, motoare și confort. Capacitățile companiei includ design avansat, prototipare, dezvoltare și excelență în producție, combinate cu un portofoliu solid de proprietate intelectuală în toate categoriile de produse. Solero deservește industria auto de peste 100 de ani, având o reputație solidă pentru siguranță, calitate și precizie.

Despre  Atar Capital
Atar Capital este o firmă globală de investiții private, cu sediul în Los Angeles, care achiziționează o gamă largă de afaceri cu oportunități de creștere, revitalizare și creare semnificativă de valoare. Principalii parteneri ai Atar Capital au finalizat colectiv 90 de tranzacții de private equity în 18 țări din întreaga lume.

Ultima oră