fc hermannstadt spulberată și la buzău. pleacă măldărășanu? (video)

FC Hermannstadt a pierdut vineri, scor 0-3 în deplasare cu Gloria Buzău și sibienii sunt într-o criză profundă. 

fc hermannstadt spulberată și la buzău. pleacă măldărășanu? (video)

Așa cum anunțase în conferința de presă premergătoare jocului de la Buzău, antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu a avut surprize pentru echipa de start. Selimovic a fost titularizat în premieră în centrul defensivei, iar Buș și Biceanu au fost și ei în primul unsprezece. Internaționalul din Luxemburg a fost însă mereu lent și în contratimp.

YouTube video

Aflate cu cuțitul la os, Gloria și Sibiul au oferit o primă repriză alertă, cu ritm. Sibiul a dominat momente bune, dar nu a avut ocazii mari la poarta gazdelor. Gloria ratează o ocazie mare în minutul 35, când, după o combinație frumoasă, Ciranni intră în careu și singur la 11 metri, șutează slab, pe lângă poartă. Apoi, Căbuz scoate bine într-o situație dificilă, la șutul lui Ferraresso din unghi. În final de repriză, Balaure reia cu capul din 7 metri, dar portarul gazdelor salvează. Imediat, centralul Băban este chemat la VAR pentru a vedea faza anterioară din careul sibian și dictează penalty, după ce vede că Murgia îl călcase pe picior pe Ișfan. Budescu transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă și Gloria intră la cabine în avantaj, 1-0.

Mijlocașul sibienilor, Ivanov este inconștient în minutul 54, când faultează dur, prin alunecare și primește al doilea galben, fiind eliminat. Altfel, mijlocașii Murgia și Ivanov au curățat Sibiul în acest meci prin prostiile enorme.

Imediat, Gloria are o contră rapidă, I. Gheorghe scapă singur, dar trage slab, în brațele lui Căbuz. Canadjija are și el o șansă bună de desprindere, dar trage slab din careul mic.

În minutul 63, Selimovic lovește cu cotul în careu și centralul Băban dictează penalty, dar VAR-ul descoperă că faultul a fost în afara suprafeței de pedeapsă. Budescu face spectacol și finalizează cu clasă în minutul 70, după o combinație superbă cu Ișfan în careul sibian, iar Măldărășanu se prăbușește pe bancă. Nervii sibienilor sunt întinși la maxim, Balaure ia roșu de pe bancă, imediat cum este înlocuit. Găman este aproape de gol cu un șut bun de la distanță, dar trage puțin pe lângă poartă.

În ultimul minut de prelungiri, pe o contră în superioritate numerică, Pîrvulescu pasează decisiv și Matos stabilește scorul final, scor 3-0. Cu 11 goluri primite în ultimele 3 jocuri, Sibiul este în criză profundă, iar soarta antrenorului Măldărășanu pare pecetluită după trei ani și jumătate petrecuți pe malul Cibinului.

FC Hermannstadt cade pe locul 14 în Superliga, cu 13 puncte din tot atâtea meciuri și arată ca o echipă care se va lupta pentru evitarea retrogradării.

FC Hermannstadt: Căbuz – Oroian (Găman 72), Ionuț Stoica, Selimovic,  Goncalves – Biceanu (Dr. Iancu 72), Ivanov, Murgia – R. Popescu (Ianis Stoica 60), Sg. Buș (Chițu 60), Balaure (Antwi). Antrenor: Marius Măldărășanu

Ultima oră